Партньор на Проватон
 Най-накрая! Варна ще има представител в женското първенство по волейбол

Най-накрая! Варна ще има представител в женското първенство по волейбол

Сподели в

Нов участник ще внесе оживление в женското първенство по волейбол на България. Новакът се казва Перун (Варна) и от клуба вече са потвърдили своето участие във федерацията. Със сформирането на представителен тим, в морската ни столица отново възраждат женското си направление. За последно в шампионата при дамите местен представител бе Спартак (Варна) преди две години, но поради финансови приблеми участието му бе прекратено.

„От дълго време обмисляме идеята за женски отбор и това вече е факт“, коментира за BGvolleyball.com шефът на клуба Пламен Николов. „Трудностите бяха около финансирането на проекта, но и с това се справихмме. За първия ни сезон ще разчитаме основно на девойки от нашата школа и студентки“, разкри още Николов.

С присъствието на варненския Перун географията отново се разширява, а участниците в женския шампионат стават осем, след като заявки са подали всички останали клубове от миналия сезон. Ето заявилите участие: Марица (Пловдив), Левски, ЦСКА, Берое (Стара Загора), Казанлък, Раковски (Димитровград), Славия и Перун (Варна).

източник: sputnik.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *