Партньор на Проватон
 Тялото говори и на сън

sleeping positions

Тялото говори и на сън

Сподели в

Знаете, че езикът на тялото разкрива много за вашите мисли, чувства, характер и състояния. А знаете ли, че тялото ви “говори” дори, когато спите? Ето защо, психолози обясняват, че позата, в която спим, разкрива много за нашата същност.
Всеки си има любима поза за спане. Тази, в която му е най-сладко, най-удобно. Оказва се, че тази любима поза говори не само за характера ни, но и за дравето. И не само. Любимата позиция за сън, отразява връзката между партньорите и техните взаимоотношения.

Свързано изображениеЕто какво разкриват позициите на сън, за вас и това, кои сте, според психолози.

  • Aко обичаш да спиш на една страна, с присвити колене, долепени едно до друго, психолзите казват, че си спокоен човек.
    Тези хора не се обиждат лесно и не се страхуват от бъдещето. Усмивката им трудно слиза от лицето и безпроблемно коригират проблемите в живота си.
  • Ако пък любимата ви поза е със свити колене близо до брадата, това означава, че чувствате нужда от защита, разбиране и съпричастност. Когато се свивате по този начин, подсъзнателно се опитвате да се абстрахирате от проблемите, с които се сблъсквате.
  • Спането по корем с разперени ръце и крака. вероятно любима поза на доста хора, издава лидерски качества. Тези хора са импулсивни и поемат инициативата в живота си, като слагат всичко в ред. Планират всичко предварително и не са особено големи фенове на изненадите.
  • Да спиш по гръб означава, че си положителен човек, който обича живота. Човек, който е свикнал да бъде в центъра на вниманието и обича добрата компания. Фенове на истината, работливи и упоирити.
  • Ако спите като войник, т.е. по гръб с ръцете близко до тялото, тогава вероятно сте човек, който знае много добре какво иска от живота и се стреми да го постигне. Стриктни, педантични и взискателни, и то най-вече към себе си.
  • И още една всеобщо любима поза – по корем, със свит крак към брадата. Това говори за непредсказуема личност с приключенска душа. Тези хора са трудно разбрани от другите, поради внезапната промяна на мнението и поведението си. Но като цяло предпочитат стабилност, мир, тишина.

Ка́трин Арейби

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *