Партньор на Проватон
 ПЛАТНОТО ЗА „ВИНИЦА“ ЩЕ Е ГОТОВО ПРЕЗ АПРИЛ 2019

ПЛАТНОТО ЗА „ВИНИЦА“ ЩЕ Е ГОТОВО ПРЕЗ АПРИЛ 2019

Сподели в

Символична първа копка с фрезоване на асфалт бе направен на платното за „Виница“. Тя се налага при стартиране на ремонти, които са на стойност над половин милион евро.

Ремонтът на бул. „8-ми Приморски полк“ в участъка от бул. „Васил Левски“ до бул. „Христо Смирненски“ във Варна ще приключи в рамките на 8 месеца. Това съобщи след първата копка на обекта инж. Бистра Димова, шеф на общинския отдел „Програми и проекти“. Предвижда се цялостна подмяна на „В и К инфраструктурата на 750-метровата отсечка. През този програмен период община Варна направи всичко възможно да обнови със собствени средства „В и К“ съоръженията в обхвата на всички европроекти, по които е кандидатствала, добави тя. Идеята е поне за 5 години напред да не се налага рязане и кърпене на асфалт заради аварии.

Предвижда се цялостна рехабилитация на пътното платно, ремонт на пътен възел „Виница“ както в горната, така и в долната му част. Ще бъде обновен и пешеходният подлез по бул. „Васил Левски“ при спирка „Спортист“ с полагане на хидроизолация и саниране, ще бъде създадена достъпна среда за трудноподвижни хора и майки с детски колички. Уличното осветление и тротоарите също ще бъдат модернизирани.

Стойността на обекта е 2,4 млн. лв. Той е шестият поред по проекта „Интегриран градски транспорт на Варна – втора фаза“. Последният ще е бул. „Съборни“, като първата копка там ще бъде направена вероятно през септември, каза още инж. Димова.

Платното  на бул. „8-ми Приморски полк“ ще претърпи пълна рехабилитация след смяната на водопроводните тръби.

 

източник: budnavarna.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *