Партньор на Проватон
 Как да овладеем шопинг манията си

Как да овладеем шопинг манията си

Сподели в

Почти няма жена, която да не изпитва удоволствие от пазаруването. Независимо с колко пари или време разполага. За нас това е неизменна ценност. Общо (женско) човешко право. Пазаруването ни дарява радост. Често ни измъква от депресии. Дава ни правото да упражняваме контрол върху това, което сме. Често shoping-а прераства в мания. Нуждата от дадена дреха отстъпва място на неописуемото желание да видим върху себе си красивата дантелена рокля, която е на витрината. Обувките с крещящо висок ток, които вероятно ще обуем само веднъж на някое парти и ще установим колко са неудобни и по-важното непрактични.

Именно с практичността на дрехата ще започна „урока“ по обуздаване на манията „това на всяка цена трябва да е мое“! Трябва да имате ясна визия и приоритети, а дрехите ви да говорят за тях вместо вас. Има конкретни видове облекло, които са ежедневни, удобни, служат за редица поводи и трябва да фигурират във вашия гардероб, независимо с какво се занимавате. Малка черна рокля (банално, коментирано хиляди пъти), тя е универсално облекло и една не е достатъчна. За почитателките на рокли (като мен) са необходима една официална, зашеметяваща черна рокля (дантелата е само в плюс) и една стилна права за всеки друг случай.

 

Малко за роклите

 

Роклята е символ на женствеността, на нежността, на чувствеността. Няма мъж, който да остане безразличен към жена, облечена в секси прилепнал плат. За слабичките и стройни жени коментарът е излишен. Всеки тип рокля е подходящ. Дълга, къса, права, разкроена…черна, бяла, шарена….няма грам ограничения. Тялото ви винаги ще е перфектно, какъвто и да е сигналът, който искате да отправите. По-секси, по-плахи, по-категорични, по-делови. Роклите са подходящи за всеки повод (без скално катерене може би ). За по- закръглените дами проблемът също е лесно разрешим. Изобилието е огромно. Една рокля с гръцка талия и разкроена пола върши чудеса.

 

Сако, без значение дали работите в офис или сте по- разкрепостена личност. Освен, че придава определена класа, винаги може да послужи и като аксесоар. Когато е не достатъчно топло за къс ръкав или не достатъчно студено за яке, сакото идва на помощ. Ако стилът ви е по-буен не е задължително да се спирате на черния цвят. Има лилави, розови, на цветя… И нещо важно – сакото може да прикрива малки дефекти, както в тялото, така и в дрехата. Ако имате рокля, която обожавате, но се чувствате леко подути за нея в конкретен случай или нещо в нея ви дразни (случва се нещо да не е наред, например да виси конец или гърба ни да не изглежда добре) – сакото е спасението!

 

Дънки, къси панталонки, поли

 

Дънките – за къде сме без тях. Напълно приложими в почти всяка житейска ситуация. Могат да минат за елегантни, но и в същото време за спортни панталони. Тъмни или светли – заредете се. Всички знаем, че те се протриват и късат най-бързо. Останалите модели панталони, според мен, се избират спрямо стила на всеки – тесни, широки, по-официални, клинове… Късите панталонки са идеални за плаж, за планина и за вкъщи. Все пак те не са за всяка възраст. Има вече много учреждения, в които няма да бъдете допуснати с подобни панталонки. Така че един чифт е достатъчен. Полите са сериозна тема за разговор, защото изборът им зависи изключително от това колко дълги и тънки са краката ви. Дългите поли са идеални за прикриване на несъвършенства и извайване на стройна фигура. Късите няма да ги коментирам. Важно е само да се внимава с подбора на база талия. Висока или ниска да е тя. Полата да бъде ли права и впита или да е разкроена.

Обувки – или как ще стоим, какво ще излъчваме и как ще се движим. Обувката е контрол. Тя е власт. Власт над околните и контрол над цялото тяло. Обувката задава походката и стила на движение. Важно е да се отбележи, че тока- именно той- е в основата на цялостното възприемане на физиката на една жена. Походка, стойка, поклащане – токът ви придава грация, финност, ефирност. Обувката с висок ток е задължителна за гардероба на всяка жена. Тя е нейната женственост. Билет за градския подиум. И то за всеки сезон. Боти, ботуши, официална обувка… В противовес трябва да сложим и спортната обувка. Независимо дали са маратонки или кецове хубаво да притежавате чифт и от тях, дори да не сте спортен тип. Все ще ви се наложи да отскочите някъде, а навън ще вали, и няма да искате да цапате хубавите си обувки. Тук причислявам пантофките, сандалките и други подобни. Те са по-скоро за разходка, а не за излизане.

 

Промоциите и сезонните намаления са прекрасно нещо, но много рядко полезно. Смисълът от тях е почти нулев. Друг е въпросът, че когато видим „всичко по 9.99“ или „намаление 80%“ неизменно нещо трепва у нас и вярваме, че „все нещо ще се намери“. Е, наистина това е трудна задача. Повечето останали артикули са почти без размери. Очевидно, за да останат и да са на тези цени- не им е провървяло. А при задаващата се зима купуването на къси панталонки и някой потник е абсурдно, защото по всяка вероятност ще ги смотаете с летните дрехи и когато дойде все пак лятото по магазините ще има толкова нови и оригинални потници, че изобщо ще забравите за онзи от преди една година. Не забравяйте, че всяка покупка е свързана с удовлетворяване на някакво желание или потребност. Фактът, че сезонните дрехи не могат да изпълнят своето преназначение веднага снижава удовлетворението.

 

Еуфорията от евтино взетата дрешка бързо е заменена с желанието да имате нещо, което да облечете сега, да ви служи сега. Изключение може би правят само обувките. Вероятно е разумно в края на зимата да се запасите с един нов чифт хубави ботуши. Но ако ще го правите, нека бъдат качествени. Една тънкост ако сте по-зиморничави като мен. Нека зимната обувка бъде с платформа. Тя ще разделя в пъти повече ходилото ви от студената снежна покривка и ще ви предпазва от пропускане на вода.

 

Електронните магазини имат редица плюсове и минуси. Спестяват време, даряват удобство. Ако навън е студено или вали – сайтовете са голямото спасение. По принцип артикулите са описани добре. Има опция за задаване на въпроси и получаване на обратна информация. Доставките се извършват в приличен срок. Лошото е, че удоволствието от разходката по магазините отпада. Привилегията да пробваме избраната дреха също отсъства. Нещо доста важно ако не сме сигурни в размерите си. А дори и да сме, пак гаранцията, че избраната дреха ще ни стои така както стои на мацката на снимката, не е голяма. Често това, което получаваме не отговаря на представата ни за него. Така че ако ви е необходима дреха за някакъв повод, по-добре не разчитайте на он-лайн пазаруването. Или поне си дайте по-голям срок, за да имате възможност да върнете дрехата и да купите нова при евентуален проблем и несъвпадение с желаната покупка.

 

Въпросът за излишните дрехи е много прост. Или подарявайте и дарявайте, или продавайте. Ето ви положителна страна на електронната търговия. Може да се отървете от дрехите, които сте обличали по веднъж или малко повече и да спечелите от това. Е, няма да си възвърнете първоначалната инвестиция, но и малката печалба е печалба. Аз лично предпочитам първия вариант. Има хиляди хора, които имат нуждаят от това, което ние захвърляме с лека ръка. Помислете за това и ще решите лесно какво да правите!

източник: spisanievip.com

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *