Партньор на Проватон
 Десетте най-добри начина да отслабнем без изморителни тренировки

Десетте най-добри начина да отслабнем без изморителни тренировки

Сподели в

Знаете ли, че е възможно да отслабнете без упражнения? В действителност изследвания показват, че добрата диета е дори по-ефективна от упражненията. Не е ли това облекчение?

Правилно хранене, здравословни навици на живот и малко повече активност от обичайното застояване в офиса могат да са достатъчни, за да се отървете от излишните калории.

Подготвили сме ви 10 практически съвета за отслабване, без дори да се изпотите. Следвайте ги за 2 месеца и ще установите, че без особено усилия талията ви е намаляла с няколко сантиметра.

1. Спрете нездравословната храна

Каквото и да правите, пиете ли сладки газирани напитки и наблягате ли на бързи закуски, никога няма да отслабнете. Първата стъпка към отслабването е да изчистите хладилника си от вредни храни. Изхвърлете ги. Всеки има моменти на слабост и можете в един или друг момент да се изкушите да изпробвате нещо нездравословно.

2. Фибри

Яжте храни, които са богати на фибри. Заредете хладилника си с плодове, зеленчуци и пълнозърнести продукти. Фибрите дават възможност на тялото ви да функционира правилно, като в същото време ви поддържат сити.

3. Следете хранителните си навици

Водете си хранителен дневник или с други думи записвайте всичко, което ядете. Често ние самите не осъзнаваме какви вредни неща за тялото си приемаме. Това е най-добрият начин да откриете защо въпреки всички упражнения и диети не можете да отслабнете.

4. Направете си хранителен план за деня

Направите ли си план, който да съдържа какво и колко да консумирате, ще ви е много по-лесно да се придържате към здравословен хранителен режим.

5. Пийте вода

Често бъркаме глада с жаждата. Когато тялото ви е дехидратирано, дава смесени сигнали, които се разчитат от мозъка като глад. Следващият път, когато се почувствате по този начин, изпийте чаша вода и нуждата от храна ще изчезне.

6. Използвайте по-малки чинии

Когато сервирате храната си в по-големи чинии, сте по-склонни да запълвате празните пространства. Ако използвате по-малките съдове, ще видите, че не ви е нужна толкова храна, колкото си мислите.

7. Дъвчете бавно

Друг начин да се яде по-малко е да се дъвче бавно. Ако се храните твърде бързо, ще хапвате повече от необходимото, защото мозъкът ви няма да отчете, че тялото ви е вече сито.

8. Дъвчете дъвка

Често нуждата от храна е психологическа. Дори и тялото ви да няма нужда от нея, мозъкът ви подсказва, че трябва да дъвчете нещо. Пробвайте с дъвка. В нея има 0 калории.

9. Наспете се добре

Наспете се. Тялото се нуждае от поне 7-9 часа сън. Проучванията показват, че хората, които спят по-малко, тежат повече от хора, които получават адекватното количество сън.

10. Бъдете активни

С напрегнатия ни начин на живот е трудно да намерим време за тренировки и разходки. Въпреки това можем да бъдем активни, което ще ни помогне да отслабнем. Ходете пеш до работа (ако е възможно), не използвайте автомобила, за да отидете до магазина. Забравете асансьора. Бъдете активни.

източник: lifetime.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *