Партньор на Проватон
 С дефиле откриват фестивала на етносите във Варна

С дефиле откриват фестивала на етносите във Варна

Сподели в

Традиционният XIII Национален фестивал на етносите „България за всички” ще се проведе и тази година във Варна, научи Moreto.net. Програмата на фестивала е два дни – 1 и 2 септевмри, като ще започне с дефиле на участниците, което ще се състои от 19:00 часа и ще премине от входа на Морската градина до Летния театър, където от 20:00 часа ще се състои концерт.

На 2 септември от 14:00 часа в Гранд Мол е предвиден празничен концерт.

В програмата, освен български участие ще вземат колективи от оняколко етноса: влашки, ромски, гръцки, арменски и турски. Гости на фестивала са три танцови състава от Гърция.

Първото издание на фестивала е било през 2004 г. Той се провежда ежегодно. Представителите на различните етнически общности в България да се опознаят и да представят своята самобитна култура, като част от българското фолклорно богатство. Да покажем уважение и грижа към различните, които са част от българското цяло, като популяризираме тяхната музикално- танцова култура.

Участниците са без възрастови ограничения. Техните самобитни и дълбоко въздействащи музикално-танцови изпълнения обогатяват културните възприятия на българското гражданство и вълнуват неговата богата душевност.

 

източник: moreto.net

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *