Партньор на Проватон
 За да ви потръгне в работата, трябва да допуснете следните грешки

За да ви потръгне в работата, трябва да допуснете следните грешки

Сподели в

Книгите по ефективност в кариерата обикновено ни съветват да се учим от чуждите грешки.

Истината е, че няма нищо по-ефикасно от това сами да направим определни грешки.

Единственото условие е да не ги повтаряме. Така, че ако имате смелостта да правите грешки, ви предлагаме три от най-важните.

Грешка 1. Да поемете твърде много ангажименти… и да не се справите

В началото на кариерата си сте, изгаряте от желание да се докажете пред шефа и колегите си. Не умеете да отказвате и искате да угодите на всички. Резултатъ е, че несъзнателно надженявате способностите си и се нагърбвате със задачи, достатъчни за още един офис.

Добрата новина е, че ако веднъж се провалите заради подобна несъобразителност, ще се научите реалистично да преценявате възможностите си и да не обещавате невъзможни неща.

Грешка 2. Да отидете на интервю без необходима подготовка

Подценявате ситуацията и си позволявате да отидете на интервю за работа без да сте се подготвили достатъчно. Интервюиращият задава въпроси, които не биха ви затруднили, ако си бяхте направили труда да направите предварително проучване, а на вас ви се иска да потънете в земята от срам. Неловкостта от мълчанието е най-добрия учител, който ще ви помогне за в бъдеще винаги да се подготвяте добре преди важен делови разговор.

*Съвети за подготовка за интервю, може да откриете в нашата статия “На интервю за работа с готови отговори”

Грешка 3. Да се изплашите и да пропуснете шанса си

Често сте готови да откажете нов проект или интересна работа под предлог, че сте затрупани със задаи. Понякога наистина си заслужава обаче да помислите добре, преди да кажете “НЕ”. Възможно е да имате импулс да откажете не поради липса на време, а тъй като сте неуверени в силите си и се страхувате от провал. Комфортът в работата, която познавате добре, ви пречи да се издигнете в професионалната йерархия.

Излезте от зоната си на комфорт!

 

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *