Партньор на Проватон
 Варненецът Пьотр Нестеров се класира за турнира “Мастърс” на Тенис Европа

Варненецът Пьотр Нестеров се класира за турнира “Мастърс” на Тенис Европа

Сподели в

Пьотр Нестеров от ТК „Черно море Елит“ се класира за турнира „Мастърс“ за юноши до 16 год на Тенис Европа.

В момента варненецът е на първо място с 960 точки в специалното класиране за участие на финалния „Мастърс“. В надпреварата ще вземат участие осемте най-добри при юношите и девойките до 14 и до 16 годишна възраст.

През миналата седмица Нестеров спечели титлата на турнира до 16 год. от първа категория на Тенис Европа в Сараево (Босна и Херцеговина). Това е трета титла за Несторов през тази година. Преди това той триумфира на турнирите от втора категория в Лида (Беларус) и Панчево (Сърбия). Личен треньор на Пьотр е Кристиян Илиев.

При девойките до 14 год. Катерина Димитрова ТК „Локо 98″ Пловдив също има шанс да се класира за Мастърса. В момента Димитрова е на осмо място в класирането. На „Мастърс“ турнира в Реджо Калабрия (Италия) през миналата година, Антъни Генов TK „Авеню“, Бургас спечели второ място при юношите до 16 годишна възраст.

При девойките до 14 год. Дария Радулова TK „Августа Траяна“, Стара Загора завоюва престижното пето място. Нестеров и останалите тенисисти са част от групата млади родни тенисисти подпомагани от БФТенис и фирма за търговия със спортни стоки подписан договор за подкрепа на най-добрите български таланти.

източник: novavarna.net

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *