Партньор на Проватон
 Човек се учи докато е жив!

Човек се учи докато е жив!

Сподели в

Без значение от годините, без значение сферата, без значение времето и мястото, опитването на нови неща, научаването на нови неща е едно то най-големите източници на вдъхновение в живота.
Човек се учи докато е жив – доказано! Учим се как да ходим, след това как да говорим. В училище да пишем и четем. В работа на нови и нови методи. И като цяло в живота, как да оцеляваме и да бъдем щастливи.

МЕЧТИ И ЦЕЛИ

На ранен етап е добре да запазим мечтите за себе си. Около вас действително може да има хора, които ви обичат и вярват във вас, но те може и да не се свързват с вашите мечти, да не ги разбират. Затова първото, което трябва да направите е да помислите за целите си, да направите списък с идеи и да ги развиете, за да видите накъде ще ви отведат.

ДРУГИТЕ

Не позволявайте на другите да избират мечтите ви. Хората трудно успяват да си визуализират, неща, които още не са се случили. Обикновено трябва да видят, за да повярват. Затова, споделяйки мечтите си с тях, не очаквайте особено положителен отговор. Разбира се, че е добре да получите съвети, за неща, които ви интересуват, но никога не позволявайте на някой друг да ви откаже от мечтата ви.

НЕВЪЗМОЖНОТО Е ВЪЗМОЖНО

Направете нещо, което никога не сте си представяли, че може да направите. Понякога новото начинание изглежда невъзможно, дори понякога безмислено. След време обаче, ще си благодарите, че изобщо сте започнали.

Резултат с изображение за живот учене цитатиПОДКРЕПА

Разбира се, когато имате съпорт от приятели, които споделят същите интереси като вас, всичко е много по-лесно. Ако в сегашното си обкръжения нямате такива, не се притеснявайте. Интересите събират хората. Скоро и вие ще имате хора около вас, на които може да споделите всяко “странно” хрумване, хора, на които вярвате и уважавате, и ви уважават.

НОВО НАЧАЛО

Понякога най-добрият начин да се учите е да започнете от нулата, забравяйки всичко, което сте научили в миналото. Давайки пълен рестарт на мечтите си, може да ви подейства много освежаващо. Не да си измисляте напълно нови мечти, а да опитате напълно нов начин, за да го осъществите.

Учейки нови и нови неща, очите ни се отварят. Отварят се към живота и това ни позволява да видим всичкия ресурс, който той ни предоставя. 

 

Ка́трин Арейби

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *