Партньор на Проватон
 Стоян Пасев: На крайбрежната алея държавата задължително трябва да направи брегоукрепване

Стоян Пасев: На крайбрежната алея държавата задължително трябва да направи брегоукрепване

Сподели в

Областният управител Стоян Пасев не скри, че в Северна България проблемите с ерозията на брега са по-големи. На юг бреговете са по-полегати и положението не е толкова сериозно.

„На крайбрежната алея държавата задължително трябва да направи брегоукрепване. През изминалия сезон морето беше бурно, направи доста поразии, има поражения. Включително и дамбата не остана непокътната. Затруднено е и движението. Според мен, по подобие на румънците, е необходима голяма брегоукрепваща буна, за да не стигат вълните до брега. Навсякъде по света се извоюва суша от водата, а ние си даваме крайбрежието на морето. Като областен управител съм спечелил 2 проекта. Каквото мога с тези средства, ще направя. По проектите са допустими мониторинг и проектиране, не решават кардинално проблемите, но поне ще имаме стойности за необходимите инвестиции“, каза Стоян Пасев.

Той добави, че по негова заповед на вълнолома във Варна ще бъдат монтирани табели, които да предупреждават за опасността. Но също от голямо значение е хората сами да се пазят, счита областният управител.

източник: chernomore.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *