Партньор на Проватон
 10-те закона на Кармата за душевен мир и спокойствие

10-те закона на Кармата за душевен мир и спокойствие

Сподели в

В живота има много фактори, които притеглят ума ни, духа ни и тялото ни. Ако позволим на негативните аспекти на живота да станат всеобхватни, рискуваме да се разболеем или да кажем, или направим неща, които биха могли да навредят на другите, разпространявайки отровата на негативността. Ето това е причината да се научим да се грижим за собствения си ум, тяло и душа. Един от начините е да осъзнаем как действията водят до последствия. С други думи, можем да практикуваме законите на кармата и да оставим това да ни отведе към мир и спокойствие.

Image result for good karma
Кои са законите на Кармата?

1. Причина-ефект

Този закон главно казва, че получавате онова, което давате. Т.е. ако сте добри и позитивни към другите, след това ще получите същото.
2. Създаване
Независимо добри или лоши, нещата в живота ви не се случват от нищото. Затова създайте добри и положителни неща, които искате да виждате в живота си.
3. Смирение
Приемете и доброто, и лошото в живота си. Не отделяйте време за лошото, защото негативните чувства свързани с него, ще останат във вас.
4. Растеж
Не можем да променим околните, но можем да променим себе си. Трябва да разберете, че имате контрол над себе си, сърцата и умовете си.
5. Отговорност
Трябва да поемете отговорност за нещата, които се случват в живота ви. Колкото и грешни да са те понякога.
6. Връзки
Всичко във Вселената е свързано. Дори нещо да изглежда съвсем незначително, то трябва да бъде завършено. Завършването му, поставя основите за следващата стъпка в живота.
7. Фокус
Човек не може да се фокусира върху няколко неща едновременно. За да си набавите мир, трябва да останете окусирани върху едно нещо, в даден момент. Опитът за фокус върху повече от една задача, отваря вратата към негативизма.
8. Тук и Сега
Непрекъснатото връщане към минали случки и преживявания пречи да живеете ДНЕС. Пречи да постигате лични успехи.
9. Промяна
Повтаряме една и съща история, докато не научим уроците, необходими за промяната на пътищата ни в живота.
10. Търпение
Всичко, което се случва в живота си има цена. Истинските мир и щастие идват тогава, когато търпеливо чакаме, тъй като то ще дойде точно навреме.

За да може ефективно да спазвате законите на кармата, трябва да помните няколко прости правила. И първото, най-важно е да бъдете любезни към себе си и разбира се, околните.

Related imageАко поддържате кръга на доброта и любов, всеки, който кръжи и се опитва да въздейства негативно над вас, ще бъде блокиран. Дръжте усмивката на лицето си. Малките, простичките жестове в ежедневието имат неземната мощ да освежат деня.

 

Ка́трин Арейби

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *