Партньор на Проватон
 Отново във Варна ще се събират благотворително пластмасови капачки

Отново във Варна ще се събират благотворително пластмасови капачки

Сподели в

Предстои най-голямо събиране на пластмасови капачки, което ще се проведе с подкрепата на Община Варна на 29 септември, събота, от 9:00 до 16:00 часа пред Катедрален храм “Св. успение богородично” във Варна, съобщиха организаторите за Moreto.net.

От там допълниха, че общото количество събрани и предадени пластмасови капачки са над 48 000 кг. Над 48 тона пластмасови капачки събрани от близо 500 000 души същевременно докато помагат на природата предпазвайки я от замърсяване успяха да съберат средства с които да бъдат закупена и дарена важна медицинска апаратура.

И тъй като в кампанията участват вече хиляди души, за съжаление зачестиха случаи на опити за измама от страна на лоши хора които обикалят обектите в които се събират капачки, представяйки се за „добри хора“ които предлагат услугите си да извозят събраните капачки до пункт за рециклиране, а всъщност предават капачките за собствена облага.

На база тази информация заедно с това, че събираното количество, изразено в хиляди килограми е изключително голямо, обемно и трудно за транспортиране бе взето решение начина за предаване на пластмасови капачки за благотворителност да се промени от Есента. Повече няма да се събират капачки в различни типове обекти, а ще се събират само в един ден в който ще бъде организирано общо предаване където всички хора ще могат да предадат събраното от тях количество пластмасови капачки.

Всички хора които подкрепят кампанията ще могат да донесат събраните от тях, техните близки, приятели и колеги пластмасови капачки само и единствено в посочените часове пред Катедрален храм „Св. Успение богородично“ гр. Варна, като капачките трябва да са в здрави и добре завързани торби или чували, но не и туби, защото не трябва да се предават в туби.

източник: moreto.net

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *