Партньор на Проватон
 Иззеха ментета за над 700 000 лв при акция в Златни пясъци

Иззеха ментета за над 700 000 лв при акция в Златни пясъци

Сподели в

В хода на специализираната полицейска операция на “Икономическа полиция” са проверени два магазина за дрехи на територията на комплекса

Вчера при провеждане на специализирана полицейска операция по линия на противодействие разпространението на стоки, които са обект на защитена търговска марка по смисъл на Закона за марките и географските означения, служители на “Икономическа полиция” при ОД МВР – Варна са извършили полицейска проверка в два търговски обекта. Полицаите са проверили  магазини за дрехи, намиращи се на търговска алея в курорта.  Това съобщиха за “Нова Варна” от пресцентъра на полицията.

Магазините се стопанисват от фирма с управител И. И., на 60 г., от Ямбол, неосъждан. Установено е, че в обектите са изложени за продажба предимно стоки, носещи името или логото на световно известни защитени търговски марки, които в конкретния случай се разпространяват без изискуемото по закон съгласие на притежателя на марката.

Констатациите и събраните материалите са докладвани на дежурния прокурор в РП – Варна. Срещу управителя на дружеството И. И. по случая има образувано ДП за извършено престъпление по чл.172б от НК – „((1) Който без съгласието на притежателя на изключителното право използва в търговската дейност марка, промишлен дизайн, сорт растение или порода животно, обект на това изключително право, или използва географско означение или негова имитация без правно основание, се наказва с лишаване от свобода до пет години и с глоба до пет хиляди лева).“ Иззети са близо 4600 броя стоки на приблизителна стойност 715 000лв. Работата по случая продължава.
източник: novavarna.net

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *