Партньор на Проватон
 Поли Генова в ритъма на бокса

Поли Генова в ритъма на бокса

Сподели в

Вече ви представихме Поли Генова – нашият специален участник в проекта „Влез във форма”.

Решихме да предизвикаме Поли Генова да опита няколко вида спорт, за да може накрая да се насочи към този, който е грабнал най-силно интереса й.

Ще я пуснем в дълбокото още с първия тип спорт от предизвикателството ни – бокс, който не е напълно непознат за Поли.

„Няма да крия, че съм ходила на 2, 3 тренировки по бокс с една приятелка, но така и не продължихме. Още тогава усетих, че много ми харесва като спорт, може би заради факта, че те кара да се нахъсаш.

Много хора си мислят, че боксът натоварва, но всъщност е обратното – той зарежда и енергизира, или поне на мен така ми въздейства тогава”

За да бъде нахъсването на Поли още по-голямо, вкарваме в играта и едно момиче с безупречен мерник – професионалният боксьор Станимира Петрова, с която вече сме ви срещали и която ни разказва повече за този вид спорт.

Боксът за лоши момичета ли е?

Станимира: Според мен боксът е за всички. Пасва на по-щурите, защото ако искаш да си състезател, трябва да имаш доза лудост.

А като масов спорт напоследък става все по-популярен, защото хората разбират, че с бокс могат да постигнат най-хубаво тяло. Разбира се, в комбинация с хранителен режим.

Как се отразява боксът на тялото?

Може би много хора не знаят, при бокса наистина човек отслабва и се стяга. Това е така, защото боксът натоварва предимно краката, но пък по време на практикуването му, цялото тяло е стегнато. Ще се учудите колко добре боксът извайва тялото.

Ролята на Станимира в тренировката е не само да покаже една, две хватки на Поли. Всъщност Станимира ни убеждава, че боксът и музиката могат да намерят допирни точки.

„Най-важното при бокса е човек да се отпусне и да се забавлява. Затова мисля, че Поли ще се справи много добре, защото аз лично приемам бокса като музика. Ако тя се отпусне и усети ритъма му така, както усеща музиката, тогава нещата ще бъдат много приятни и лесни. Най-добрите боксьори са кубинци. Ритъмът им е в кръвта”.

Дали тази среща на Поли с бокса ще я накара да продължи да го практикува? Оставяме на вас предположенията, а на Поли и Станимира – боксирането.

 

източник: webcafe.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *