Партньор на Проватон
 Как върви строителството на новия бул. „Левски“ (Снимки)

Как върви строителството на новия бул. „Левски“ (Снимки)

Сподели в

Строителството на новия бул. „Левски“ напредва активно. На места част от трасето е напълно асфалтирано. Все по-завършен вид придобиват кръговите кръстовища с булевардите „Владислав Варненчик“ и „Сливница“. Въпреки напредъка обаче остава значителен обем работа. Това е видно от въздушните снимки, направени с дрон „Морско око“.

Министър-председателят Бойко Борисов инспектира новостроящия се бул. „Левски“ на 10-ти август, припомня Moreto.net. Според първоначалните планове трасето трябваше да е завършено за празника на Варна, който се чества на 15-ти август. Това обаче не се случи. Дейностите се забавиха допълнително от проливните дъждове през летния сезон. Въпреки това активната работа по пътната артерия продължава и напредва сериозно.

Премиерът определи строежът като изключително сложно съоръжение. Посочи обаче, че се е скарал на екипа заради забавянето. Заяви, че ще следи ремонта изкъсо и се надява след упрека от негова страна обектът да бъде завършен до 3-4 месеца.

Бул. Левски” е най-големият инфраструктурен проект в града, като за изграждането на новото трасе по ул. “Подвис” до ул. “Девня” правителството отпусна 80,5 млн. лв. Новото трасе ще бъде с две платна с по три ленти, и с две локални платна с по две ленти, като пресичането на ул. „Прилеп“, бул. „Цар Освободител“, бул. „Сливица“, бул. „Вл. Варненчик“ и ул. „Кракра“ ще се осъществява на различни нива чрез мостови съоръжения. Кръгови движения ще има изградени на пътните възли с „Цар Освободител“, „Сливница“ и „Владислав“, а директни преминавания на ул. „Прилеп“ и „Кракра“. Ще бъдат изградени 6 двойни рампи за вливане и отливане от булеварда към обслужващите платна. Съгласно проекта пешеходно пресичане е предвидено чрез прелези – до стадион „Спартак“, между „Цар Освободител“ и „Сливница“, между „Сливница“ и Вл. Варненчик“, а на „Кракра“ – автомобилен и пешеходен прелез. Отделно на трите кръгови кръстовища с бул. „Цар Освободител“, „Сливница“ и „Вл. Варненчик“ ще има пешеходни пътеки.

Сн.: Дрон: Морско око

Сн.: Дрон: Морско око

Сн.: Дрон: Морско око

Сн.: Дрон: Морско око

 

източник: moreto.net

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *