Партньор на Проватон
 Отменят първата копка на булевард “Народни будители” в Аспарухово

Отменят първата копка на булевард “Народни будители” в Аспарухово

Сподели в

С официална церемония утре следобед се открива и ремонтираният булевард “Първи май” в най-зеления варненски квартал, церемонията се отлага заради траура

Отменят церемонията по откриването на ремонтирания бул. “Първи май” заради националния траур, съобщиха от Община Варна. Церемонията ще се състои утре, 28 август.

Община Варна ще презентира с две официални церемонии втората част от проекта „Интегриран градски транспорт на Варна“.

Припомняме, ремонтът освен подмяна на пътната настилка, включваше подмяна на подземна инфраструктура, изграждане на тротоари, джобове за автобусни спирки, оформяне на места за паркиране, поставяне на пътни знаци и др. Дължината на ремонтираният участък е 1300 метра, а стойността му е 4,6 млн. лв. с ДДС. Също утре, от 14 часа, ще бъде извършена първа копка от ремонта на бул. “Народни будители” в квартала. И двете отсечки са част от проекта „Интегриран градски транспорт на Варна“.

В 14 часа ще се извърши първа копка за старт на строително-монтажните работи по трасето на бул. “Народни будители” в кв. Аспарухово. По късно, от 15 часа ще бъде открит и ремонтирания бул. „Първи май“, отново в район “Аспарухово” , съобщава БНР.

Обектът е с дължина 1 300 м. и за ремонтът му са изразходвани средства в размер близо 4 милиона и 600 хил лв с ДДС.

Подменена е подземната инфраструктура; направен е основен ремонт на пътната настилка чрез полагане на нов износващ слой на асфалтовата настилка; изградени са нови бордюри и тротоари, създадена е достъпна градска среда за хората с увреждания, изпълнена е вертикална пътна сигнализация с пътни знаци и пътна маркировка. Изградени са джобове за спирките на градския транспорт, а по северното платно са направени ленти за надлъжно паркиране.

Проектът се финансира в рамките на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020г.

източник: novavarna.net

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *