Партньор на Проватон
 27 деца са върнати в биологичните семейства през първото полугодие във Варна

27 деца са върнати в биологичните семейства през първото полугодие във Варна

Сподели в

27 деца са върнати в биологичните семейства през първото полугодие на 2018 година. Това обяви Анна Конукова, ръководител на отдел „Закрила на детето“ към Дирекция „Социално подпомагане“ – Варна, цитирана от ИА „Фокус“.

Анализът на дейностите по прилагане мерки за закрила на детето на територията на община Варна и община Аксаково през първото шестмесечие на 2018 година сочи, че общият брой случаи на реинтеграция, по които е работено през отчетния период, е 59, като 18 от тях са нови, започнати през първото полугодие. От направения анализ на социалната работа по реинтеграция на децата може да се направи заключение, че тя е свързана с връщането им в биологичното семейство, с осиновяването им или с навършване на пълнолетие.

Анна Конукова посочи, че в повечето случаи социалната работа при децата, навършили пълнолетие, не прекъсва. Децата от специализираните институции остават там до завършване на започнатото образование, тези при роднините си също могат да получават месечна финансова подкрепа до завършване на средно образование, но не повече от 20-годишна възраст, а пълнолетните деца с увреждане, навършили пълнолетие се поемат за работа от социалните работници от отдел „Хора с увреждания и социални услуги“.

източник: varnautre.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *