Партньор на Проватон
 20 ветрохода ще плават във Варненския залив на лунна светлина

20 ветрохода ще плават във Варненския залив на лунна светлина

Сподели в

„Ветроходна академия Кор Кароли“ организира първото у нас плаване по пълнолуние за любители, фееричната гледка ще можем да наблюдаваме през цялата съботна нощ

Над двадесет ветроходни яхти ще наблюдават варненци и гости на града, в първото организирано за България ВЕТРОХОДНО ПЛАВАНЕ ПО ПЪЛНОЛУНИЕ на 25 август 2018г. (събота) от 22:00 часа до 01:00 ч, съобщават от ветроходната академия.

Във флотилията се включват яхтите: 1) ANA BELLA, 2) COYOTE, 3) HYGEIA, 4) EXTASY, 5) BLUE MAGIC, 6).PETRA, 7) ELINA, 8) BIZZONA, 9) SCHUSS, 10) PLAN B, 11) MOWGLI, 12) BILYANA, 13) GEORGIA, 14) SAINT ANNA, 15) CARAMEL, 16) PROXIMA, 17) ALGOL, 18) SHEDAR, 19) ALBIREO 20) TIVIA, 21) ADVENTURE YACHT и др.

Инициативата за ветроходното плаване в навечерието на пълнолуние е на „Ветроходна академия Кор Кароли“, като плаването е любителско и целта е да представи красотата на плаването под ветрила по лунната морска пътека, както и да обедини ветроходните яхти в обща флотилия за плаване по пълнолуние. Ветроходната флотилия ще плава от фара на Пристанище Варна до трета буна и възможно най-близо до брега с вдигнати ветрила, за да могат всички да я наблюдават и да й се наслаждават от плажа, крайбрежната алея и Морската градина.

„Ветроходна академия Кор Кароли“ обявява конкурс за най-добра снимка на яхта от плаването по пълнолуние, като наградата е ветроходен курс. Повече информация за събитието и конкурса можете да научете на: FB/@CorCaroliSailingAcademy, https://www.facebook.com/events/271833600270585/ и www.corcarolisailing.org. Плаването по пълнолуние е подарък за всички участници преминали обучение по ветроходство в курсовете на „Ветроходна академия Кор Кароли“.

„Ветроходна академия Кор Кароли“ организира това плаване в памет на кап. Георги Георгиев, като припомня мъдрите му послания: „Да приеме българинът морето в своя бит и да го използва за културен отдих, да разшири още повече областта на неговото приложение.“ (бел. кап. Георги Георгиев е първият българин, обиколил света с яхтата „Кор Кароли“ и успешно завършил „олимпийската“ регата за самотници ОСТАР’76).

източник: novavarna.net

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *