Партньор на Проватон
 XIV-то класик рали „Варненски автомобилен събор” ще се проведе този уикенд

XIV-то класик рали „Варненски автомобилен събор” ще се проведе този уикенд

Сподели в

Този уикенд, на 25 и 26 август, ще се проведе XIV-то класик рали „Варненски автомобилен събор” 2018, научи Мoreto.net. Ралито е IV-ти кръг от националният ретро рали шампионат с коефициент 3 на трудност. Организатор на ралито е „Нептун Мотор спорт” със съдействието на СБА-Варна и АМРК-Варна.

Център на ралито е Двореца на културата и спорта (ДКС) в град Варна, където ще бъде и старт-финала на ралито. Ралито е ретро вариант на рали със същото име, провеждано през 1938 и 1939 година от БАТУК / Български автомобилен туринг клуб/.

Маршрутът на ралито е с обща дължина 194,430 км, разпределен в 10бр. часови контроли, 1 бр. транзитна контрола, 4 етапа за „ТОЧНА ЕЗДА” и 2 бр. МУ (майсторско управление – слалом). Първи ден – 25 август: Варна-Златни пясъци – Балчик – Каварна с 5 часови контроли, 1 бр. транзитна контрола и 2 етапа за “ТОЧНА ЕЗДА“ и един етап “МУ – Майсторско управление” (Слалом) в центъра на град Каварна. Втори ден – 26 август: Каварна – Балчик – Аксаково – Варна с 5 часови контроли и 2 етапа за “ТОЧНА ЕЗДА“ и един етап “МУ – Майсторско управление” (Слалом) в центъра на град Аксаково.

До 22 август са подадени общ 24 заявки за участие, споделят организаторите. Официалното му откриване ще е на 25 август от 10,30 ч., а на 26 август от 15.30 ч.- церемонията по награждаване на победителите и призьорите.

източник: moreto.net

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *