Партньор на Проватон
 TRX – революционен метод за тренировка

TRX – революционен метод за тренировка

Сподели в

Ходенето на фитнес може да ни се стори скучно в някой момент и става все по-трудно да запазим мотивацията си за тренировка. В такъв случай, TRX може да замести фитнеса. TRX е фантастичен метод за упражняване, при който се използва собствено тегло и гравитация като устойчивост за изграждане на здравина, баланс, координация, гъвкавост и стабилност. Така, че независимо от желаните резултати – било то загуба на тегло, стягане на мускули или просто за тонус, TRX е чудесен избор.

Без значение дали сте редовен в залата или се осмелявате за първи път да влезете и да се вкарате в предизвикателство – TRX е подходяща тренировка за всеки.
С натоварване чрез собствено тегло, може да изпълните всякакъв вид упражнения, за всяка част от тялото. Чрез корекция на позицията на тялото, сами определяме тежестта, с която работим. С TRX се активира и най-малкото мускулче, навсякъде по тялото. Освен това, инструктори уверяват, че ставите не са поставени под голямо напрежение, както при друг тип тренировки.
Упражненията на TRX може да съставят една цяла тренировъчна сесия, а може да се използват като добавка към повечето тренировъчни подходи.

*Някои от упражненията срещу гравитацията биха се оказали потенциално опасни за хора със слаб контрол върху коремно-поясния корсет, тъй като той се явява основно стабилизиращо звено. Консултирайте се с вещо лице и при наличие на травми в раменния пояс или ротаторния маншон.

 

Ка́трин Арейби

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *