Партньор на Проватон
 5000 на шествие за 100 годишния юбилей на “Спартак” Варна

5000 на шествие за 100 годишния юбилей на “Спартак” Варна

Сподели в

Футболен клуб „Спартак“ обяви мащабната програма за честването на 100-годишния юбилей на клуба на 26 август, над 5000 души са дали заявка за участие в шествието 

Тържествата започват на 26 август с турнири на стадион „Локомотив”, в които ще участват деца, фенове и ветерани. На връх 100-годишния рожден ден на клуба спартаклийската общност се събира в 18 часа на площад „Севастопол”.

Половин час по-късно започва шествие, което ще завърши в 19,18 часа на площад „Независимост” във Варна. 12 минути по-късно в операта започва официално награждаване на ветерани и деятели, представяне на копие на Царската купа, излъчване на филм за клуба и представяне на книга за вековния юбилей на Спартак. Програмата ще се излъчва на видеокран пред шадраваните и ще завърши с коктейл.

От 21 до 22 часа варненски групи ще пеят за Спартак, а кулминацията на тържествата ще е от 22 часа на Морска гара със заря и светлинно и пиротехническо шоу.

Звездно присъствие се очаква на събитието, за което са поканени над 150 футболисти и деятели на клуба, оставили името си в историята на „соколите“. Сред поканените са водещи имена от историята на българския футбол като Димитър Пенев, Иван Вуцов и други. Сред поканените са и личности от вечния враг – Черно море, Божил Колев, Илиан Илиев, Стефан Богомилов, Никола Спасов и други.

Видеопрезентации от историята, книга за 100-годишнината и сувенири ще бъдат само част от подготвените изненади за гостите. Сериозна звездна плеяда се очертава да бъде и сред водещите в церемонията. Известни актьори и шоумени – изявени привърженици на Спартак ще излязат на сцените по време на Юбилея. Ще бъде обявена и Десетка на Столетието от легенди, дали много на „Соколите“.

източник: novavarna.net

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *