Партньор на Проватон
 Какво е йога колело и за какво се използва?

Какво е йога колело и за какво се използва?

Сподели в

Колелото за йога е куха, кръгло оформена подложка, предназначена за подпомагане на разтягането, подобряване на гъвкавостта и освобождаване на напрежението в тялото. Треньорът Питър Масивър твърди, че йога колелото е най-добрият йога-инструмент на пазара до сега.
Масивър представя колелото като скеле за тялото. Обяснява, че преди много години йога-уредите са били забранени, за да се предотвратят наранявания. Но йога-колелото е разработено така, че да работи изцяло в полза на тялото и е напълно безопасно.Image result for yoga wheelОсвен всичко, практикуването на йога с йога-колело, дава увереност да се простираме по-далеч от нормалното, т.е. позволява да движим тялото си по начин, по който никога преди не сме можели.


Луси, инструктор по пилатес, обяснява, че някои пози с йога колело помагат за намаляване на болки в тялото – корема, гърдите, раменете и бедрата. Колелото е брилянтно в облекчаването на болката в гърба и върши чудесна работа масажирайки по дължина гръбнака.

“Като личен треньор, виждам толкова много случаи на клиенти, които са прегърбени поради това, как седят на работно място”, разказва Луси. Изследвания обаче показват, че използването на йога колело е фантастичен начин да се поправи това.

 

Ка́трин Арейби

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *