Партньор на Проватон
 Разкъсай оковите на страха

Разкъсай оковите на страха

Сподели в

Как смятате вие – Какво всъщност е страхът? Дали е нещо реално или плод на нашето въображение? Аз лично го наричам – “Най-силното оръжие на Дявола”. Защо ли? Защото страхът е нещото, което ни пречи във всяко едно отношение. От страх, че ще останете без пари – работите работа, която не ви харесва; от страх, че няма да си намерите подходящ партньор се примирявате с отношения, които ви нараняват; от страх, че ще надебелеете не си хапвате от онзи уникално вкусен сладкиш… Не е ли това, което иска Дяволът? Да се страхуваме, за да не изпитаме сладостите на живота!

Related imageЖивотът е пълен с рискове. Да, може да останете без пари за известно време и да, може да не откриете веднага “подходящия”. Страхуваме се от риска, от неуспеха, от публично унижение, затова позволяваме на нашите страхове да ни накарат да се скрием и да се предпазим от това, което наистина искаме.

Стягането в областта на гърдите, топката в стомаха, безпокойството – това е чувството на страх и се проявява всеки път, когато решим да променим нещо в живота си.
Решението е едно – трябва да се изправим пред страховете си. Не трябва да позволявате да контролират живота ви и да пропуснете всички тези прекрасни възможности, които съдбата ви предоставя. Ако искате да живеете добре, да постигнете най-съкровените си желания, трябва да преборите страха и да развивате смелостта си всеки ден.

 

Image result for fearСтрахът може да изглежда като извинение. Подава ни сигнал за опасност и ние спираме да се вървим напред. Изглежда като съмнение, самоценка, а някои дори си въобразяват, че е реализъм. Трябва да знаете, че страхът е един подъл лъжец! Всяка извинителна причина да “растете” е внушението на страха, че не сте достатъчно добри.

Трябва да излезете от тунела на страха, а единствения път към изхода е през самия него. Не се страхувайте от страха. Той е само в главата ви. Не е нещо реално. Винаги премислете вариянтите. Когато аз се страхувам от нещо си представям кое е най-лошото, което може да се случи и си задавам въпроса: “И какво от това?”. Често отговорът се оказва не чак толкова страшен, колкото съзнанието ми го проектира.

Related image

Чували сте за това, че когато излезеш от зоната си на комфорт, тогава започваш да живееш истински. Така е! Страхът е индикация, че достигаме до нови нива. Излизаме от нещо познато и сигурно, за да градим нещо ново. Само не забравяйте, че сегашното познато и сигурно, също някога е представлявало страх!

А ти от какво се страхуваш?

 

Ка́трин Арейби

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *