Партньор на Проватон
 Усмивката е ключът, който пасва в ключалката на всяко сърце

Усмивката е ключът, който пасва в ключалката на всяко сърце

Сподели в

Усмивката има силата да предаде чувства на щастие, надежда и позитивизъм към всеки, който я вижда. Когато се усмихваме, изпращаме съобщение до онези, които са около нас, че всичко е наред. Освен това също както прозявката и усмивката е заразна.
Усмивката е свързана с куп ползи по няколко причини. Едната е, че усмивката е отражение на щастието. От много проучвания става ясно, че хората с по-положителна нагласа и усмивка към живота, получават много положителни резултати от него.
Усмивката е номер 2 в списъка с 43 навика на абсолютно щастливите хора. Ако можете да превърнете усмивката в навик, тогава можете да превърнете щастието в навик!
Усмивката е тясно свързана с психологията на човека. Усмихнатите хора ни карат да се чувстваме в приятелска обстановка, създават топлина в отношенията между хората и насърчава положителни взаимодейсвия помежду им. Една усмивка може да ни помогне да се справим с отрицателни емоции и събития.

Image result for beautiful smile cartoon GIFНека да разгледаме ползите от усмихнатите лица 🙂

1. По-атрактивни!
Искате да сте привлекателни? – Усмивка! Изследвания доказват, че сме привлечени от тези, които носят усмивка на лицето си. Ако не вярвате, визуализирайте си някой, от когото сте привлечени. Представете си го сериозен, намусен, сърдит, тъжен… А сега си го представете усмихнат и щастлив. Как ви харесва повече?
2. Зараза!
Както казахме по-горе – усмивката е заразна. Сигурна съм, че се сещате за случай, в който не сте били в най-цветущото си настроение, срещнали сте Усмивка и някак си светът става по-красив… и бял (както се пее в една песен).
Усмивката има онези специални сили – да успокоява страха, болката, несигурността и безпокойството. Не само в самите нас, а и в околните.
Още веднъж – Усмивката е заразна! Дайте на света усмивка и той ще ви върне същото! Може да промените живот, само с усмивка! – Ваш или нечий друг.
3. Удовлетворение!
Усмивката просто ни кара да се чувстваме добре. Опитайте някой път, когато най-малко ви е до усмивки. Насилете се, само за няколко секунди. Обещавам ще се почувствате по-добре!
*Изследвания показват, че при усмивката се отделя серотонин.
 4. Отношенията!
На кой му харесва да общува с “напундрени” физиономии? Нацупената физиономия изпраща негативизъм. Когато някой се усмихне, показва, че те харесва. А когато някой те харесва, автоматично и ти започваш да го харесваш. А когато двама души се харесват, общуването е приятно. Аааа…?
Когато се усмихваш на някой, показваш, че наистина се радваш да го видиш, че си положителен човек. Тези впечатления остават трайни в другия човек.
Това ни отвежда към следващата точка…
5. Бизнесът!
Бизнес сделките могат да просъществуват само чрез усмивка. Приятно ви е да ходите на места с усмихнат персонал, нали? И сигурно избягвате такива с не чак толкова усмихнат… добре де, изобщо? Да, така си и мислех.
Не случайно на различни бизнес семинари и книги се набляга на това, че когато правиш бизнес, от основно значение е въудошевлението и усмивката. От тях зависи успехът!

Image result for beautiful smile cartoon GIF

Сега сигурно се чудите, ако Усмивката е номер 2, кое е номер 1? Ще ви кажа… следващия път! Засега се усмихвайте, защото “Усмивката е ключът, който пасва в ключалката на всяко сърце“!

 

Ка́трин Арейби

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *