Партньор на Проватон
 Стефан Щерев ще води церемонията по откриването на “Любовта е лудост”

Стефан Щерев ще води церемонията по откриването на “Любовта е лудост”

Сподели в

Десетки родни кинозвезди ще преминат по червената пътека на Фестивалния и конгресен център в четвъртък

Водещ на тържествената церемония на червената пътека по време на откриването на фестивала “Любовта е лудост” ще бъде актьорът Стефан А. Щерев.

Щерев е познат още като продуцент, тв водещ и съосновател на Номадската танцова академия, международния Фестивал за съвременен танц и пърформанс Антистатик и Нощта на театрите. Това съобщиха за “Нова Варна” организаторите на фестивала.

След отправената покана към него да бъде водещ на откриването на фестивала той сподели:

“Чувствам се отговорен да поема щафетата от един истински доайен и майстор. Кирил Аспарухов ми е оставил незабравими спомени, когато съм бил гост на фестивала. За мен е чест да приема “диригентската палка” на това очаквано събитие, където срещата между киното и лудостта е любов. Обичам Варна и нямам търпение да стъпя отново в този любим град.

Любимците на България от най-пресните ленти и тв сериали, които се въртят в киносалоните, ще минат по традиционния червен килим, който всяка година предшества откриването на конкурса, съобщиха за “Нова Варна” от пресцентъра на фестивала. Сред идолите от екрана, които ще се срещнат с публиката, са Бойко Кръстанов, Башар Рахал, Ники Илиев, Герасим Георгиев Геро, Венцислав Павлов, Лилия Маравиля, Стефания Колева, Лорина Камбурова, братята Деян и Дарин Ангелови, Яна Маринова и още много други.

Публиката ще има възможност за лични срещи, снимки и автографи със звездите всеки ден в часовете между 17.30 и 18.30 в фоайето на Фестивалния и конгресен център, уточниха от пресцентъра на събитието.

Фестивалът се открива на 24 август от 19.00 ч., в зала 1, с филма “Студена война“, на полския режисьор Павел Павликовски, който получи приза за най-добра режисура в Кан 2018. В програмата на фестивала са включени 12 конкурсни филма.

Председател на журито е Клаудия Ландсбергер – Холандия, продуцент, лобист, създател на организация за промотиране на европейското кино. Другите членове на журито са: Виктор Божинов – България, режисьор, Луис Диого – Португалия, режисьор, спечелил наградата на Съюза на българските филмови дейци през 2014 г. за филма “Фатален грях” ; Хелмут Шобел – Германия, драматург и журналист.

източник: novavarna.net

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *