Партньор на Проватон
 Емблематични готвачи се включват във фестивала “Кино и храна” във Варна

Емблематични готвачи се включват във фестивала “Кино и храна” във Варна

Сподели в

Остават броени дни до началото на най-вкусния арт фестивал в България – „Кино и храна“, който ще се проведе за първи път от 29 август до 2 септември 2018 във Варна. Програмата му става все по-интересна и към нея се присъединяват професионални готвачи, които ще демонстрират някои от най-атрактивните си кулинарни постижения.

Форматът на кулинарния арт фестивал „Кино и храна“ събира на едно място различни изкуства, обединява кулинарните страсти на блогъри, професионални готвачи и любители, фенове на вкусната кухня, артисти и музиканти, и гарнира всичко това с качествена храна и подбран инапитки.

„Поканили сме някои от най-добрите шефове в България, които ще направят атрактивни кулинарни демонстрации пред посетителите ни“ – споделя организаторът на фестивала „Кино и храна“ Николай Тодоров.

Трима от професионалните готвачи, които стават част от програмата, са шеф-инструктори в Института за кулинарни изкуства към Висшето училище по мениджмънт във Варна. Това са шеф Станислав Кубарев, шеф Васил Якимов и шеф Калоян Колев. Те ще представят десерт „Българска роза“, с автентичен български вкус, базиран на деликатна комбинация от традиционни български продукти и иновативния подход на авторите. Този десерт ще представи страната ни на едно от най-значимите кулинарни състезанието с над 200 участници от различни държави, броени дни след фестивала.

Тазгодишният победител в кулинарния формат MasterChef – Станислав Райчев, също ще сготви някои от любимите си ястия пред посетителите на фестивала „Кино и храна“. Заслужва си да се види как пожарникарят от Бургас съчетава огнената си страст с кулинарната. Има още двама участника, състезавали се в популярния ТВ формат – това са Карина Попова и Кристиана Лазарова.

Не е за изпускане и Радостин Кирязов, който също ще открием във фестивалната зона. Радо Кирязов е запазена марка в света на кулинарията, който ще представи книгата си с кулинарни рецепти и съвети. Ще може да опитаме и някои от вкусотиите му.

 

източник: moreto.net

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *