Партньор на Проватон
 7 невероятни упражнения за здрав гръбнак

7 невероятни упражнения за здрав гръбнак

Сподели в

В наши дни прекалено заседналият начин на живот си казва думата, като затова и болките в гърба са сред основните проблеми на обществото, в което живеем.

Положението обаче изобщо не е съвсем изтървано, стигне ли се до там, тъй като с малко повече решителност и упоритост, всеки един може да заздрави гръбнака си, да подобри стойката и да отстрани болките – само с няколко прости упражнения, които е редно да се изпълняват редовно. Могат дори да се комбинират и сутрешно време, като разтягане преди началото на деня. Да не говорим и какви чудеса могат да се постигнат с един фоум ролер като добавка.

Подготвили сме ви 7 примера за добри упражнения, които можете да съчетаете, за да се отървете от болките в гърба, като ето ги и тях самите:

УПРАЖНЕНИЕ 1.


Легнете на гърба си. Сгънете десния си крак в коляното. Изпънете левия крак над главата си. Хванете го с две ръце под коляното и го придърпайте към торса. Задръжте за 30 секунди. Повторете два пъти, с двата крака.

УПРАЖНЕНИЕ 2.


Легнете по гръб и сгънете двата си крака в колената. Хванете лявото си коляно с две ръце и го придърпайте към торса си. Задръжте за 20 секунди. Повторете два пъти, с двата крака.

УПРАЖНЕНИЕ 3.


Легнете по гръб. Изпънете дясната си ръка настрани, като образувате прав ъгъл. Изпънете левия си крак, за да стои прав, успоредно на земята. Пробвайте да опънете дясното коляно наляво – почти да допре лявата ви ръка. Задръжте тази позиция за около 20 секунди. Повторете два пъти, с двата крака.

УПРАЖНЕНИЕ 4.


Легнете по гръб и сгънете левия си крак в коляното. Поставете долната част на десния си крак върху лявото бедро, както е посочено на картинката – с коляно, сочещо настрани, в прав ъгъл. Внимателно придърпайте левия крак към главата си. Задръжте тази позиция за 30 секунди. Сменете позицията на краката и повторете.

УПРАЖНЕНИЕ 5.


Поставете дясното си коляно на земята и отпуснете крака назад. Левият ви крак трябва да е сгънат в коляното. Задръжте тази позиция за 30 секунди. Повторете упражнението с другия крак.

УПРАЖНЕНИЕ 6.


Легнете на дясната си страна. Сгънете левия крак в коляното, хващайки глезена с лявата си ръка. Внимателно придърпайте глезена, опъвайки мускулите на лявото бедро. Гръбнакът ви не трябва да е огънат до крайност. Задръжте тази позиция за 30 секунди. Легнете на лявата си страна и повторете упражнението.

УПРАЖНЕНИЕ 7.


Застанете на една ръка разстояние от някоя маса. Наведете се напред, леко сгъвайки краката си в колената, дотам, че да можете да докоснете масата с двете си ръце. Ръцете ви трябва да са изпънати, а главата трябва да е на нивото на раменете. Задръжте тази позиция за 10 секунди. Изправете се и се раздвижете, навеждайки се на всички страни.

 

източник: mma.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *