Партньор на Проватон
 Седем поколения под купола на цирк Балкански във Варна (СНИМКИ)

Седем поколения под купола на цирк Балкански във Варна (СНИМКИ)

Сподели в

Тази година варненци ще видят на манежа артисти от пет държави и атрактивния проект “Опера в цирка”

Най-добрият жонгльор в света Вили Коломбайни влиза с номер с 12 обръча във въздуха в програмата която, ще видят варненци по време на ежегодното гостуване на цирк “Балкански” край морето. Това съобщи за “Нова Варна” лично собственика на цирка Александър Балкански.

В тазгодишната програма участват артисти от 5 държави с изключителни номера от Италия, Русия, Колумбия, Украйна и България.

Освен на екстремно жонглиране с обръчи, варненци ще могат да се насладят на въздушна акробатика с лазери, изпълнени от Велизара Балканска, хулахоп изпълнения, клоуните дуо Кириловски, въздушна и водна еквилибристика от Кристин Костова и много други.

На манежа по време на спектаклите ще се появи и най-новото попълнение на легендарната фамилия Балкански, седмо поколение, 4 годишната Натали, която се разхожда по манежа на гърба на дресирано пони. Дресура на котки и сибирски норки от Москва също присъстват в новата програма на цирка. Между различните номера публиката ще забаляват красавици от беларуски шоу балет.

В шоуто Велизара Балканска ще представи на публиката своя дебютен номер. Гвоздеят на програмата, както винаги е патента на фамилия Балкански – “Колелото на смъртта”, създаден през далечната 1985 година. Тази година е 33 ят му сезон на манежа и все още си остава единствен в света, обяснява Александър Балкански.

Най-големият атракцион в програмата „Гигантското колело на смъртта” е изпълнявано от носителите на „Сребърен клоун” от Световния цирков фестивал в Монте Карло и на „Икар” за цирково изкуство на Съюза на артистите в България Велизара и Николай Балкански /с два рекорда Гинес/.

Не по-малко любим на публиката е и екстремния номер „Глобусът на смъртта”, отново ще се изпълнява от любимците на малки и големи – Хел Райдърс. Тази година шестимата мотоциклетисти, които обикалят глобуса са от Колумбия, Парагвай и Аржентина.
Цирк Балкански ще бъде във Варна между 30 август и 16 септември, на обичайното си място площадката в квартал “Възраждане” до “Кавагаз”.

В рамките на гостуването му край морето е предвидена и една изключителна изненада за варненци – премиера на общия им проект със Старозагорската опера- “Опера в цирка”.

Подобно нещо досега не е правено – оперен спектакъл под купола на цирк, публиката ще може да види постановката “Палячи” с легендарния Калуди Калудов в главната роля. Датите на спектаклите са 3 и 4 септември, допълни още Александър Балкански.

Академичен цирк Балкански е най-големият на Балканския полуостров, пълноправен член на Европейската асоциация на цирковете ЕСА от 2012 г. насам, а от 16.04.2016 г. е единственият български цирк, удостоен със званието „академичен” от Българската академия на науките и изкуствата.

източник: novavarna.net

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *