Партньор на Проватон
 Не му отстъпвай контрола над живота ти!

Не му отстъпвай контрола над живота ти!

Сподели в

Податливи ли сте на манипулации? Смятате ли, че партньорът ви може да ви манипулира? Предполагам, че първичният ви отговор е – Не. Предлагам обаче да направим тест. В следващите редове ще разгледаме някои черти от характер или поведение. Разбира се, ако се срещат по 1 или 2, няма повод за притеснение. Но ако забележите повече от 3 в партньора си… Бягайте! Трябва да знаете, че всяка манипулация може да прерастне в агресия. Повярвайте, не е шега работа!

1. Той често говори за бившата си и колко ужасна е. Като цяло, за него всички жени са ужасни. Всички са лоши и не го разбират. Освен теб, ти си различна! Засега…
2. Често те обвинява, а ако не теб, тогава твоите близки. Дори и той да е виновен за нещо, така обръща нещата, че ти започваш да се чувстваш виновна. Например: забравил е да направи нещо, защото не си му напомнила; не му върви в работата, защото си го разсеяла; и т.н.
3. Подковава самочувствието ти. Винаги и навсякъде.
4. Внушава ти, че той е последния “влак” за теб. Златния ти билет.
5. Дори не си разбрала как те е отдалечил от близките ти – роднини и приятели. Разбира се, те може да ти кажат с какъв човек си имаш работа, а той не иска.
6. Влиза в открита конфронтация само с онези, които са по-слаби от него. А иначе е вечно недоволен и ядосан на околните.
7. Развил е и продължава да развива в теб, усещане за вина, страх и негодувание. Непрекъснато ти напомня всичките ти недостатъци. Всяко дребно нещо може да се превърне в скандал, в който подробно ще ти напомни за всичко, което не си направила правилно(както той иска).

 

Целта на манипулатора е да контролира всичко. Той иска да решава какво да ядете, какво да работите, какво да обличате, дори какво да гледате по телевизията. Общо взето той решава как да живеете. Целият ви живот е подчинен на неговия контрол. А най-важното е, че той си го заявява свободно, а вие трябва да се съгласите, че това е добре за вас. И ако сте повлияни от манипулацията му, го правите.
Не се съпротивлявайте, просто напуснете връзката.

Животът ви е във вашите ръце!

 

Ка́трин Арейби

 

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *