Партньор на Проватон
 Над 300 са свободните места за прием след седми клас в училищата във Варна и областта

Над 300 са свободните места за прием след седми клас в училищата във Варна и областта

Сподели в

Над 300 са свободните места за прием на ученици след завършен седми клас в училищата във Варна и областта. Това съобщи  Венцеслава Генова, началник на Регионалното управление на образованието (РУО) във Варна. Тя допълни, че свободните места в учебните заведения са публикувани на интернет страницата на РУО – Варна, като за всяко училище са посочени сроковете, в които учениците могат да кандидатстват, съобщава Фокус.

Венцеслава Генова посочи, че свободните места след третото класиране са били над 400, но прием се осъществява непрекъснато и информацията за свободните места в училищата се променя ежедневно. Венцеслава Генова припомни, че обявените свободни места са след оптимизация и преструктуриране на паралелките за прием след седми клас, като максималният броя на учениците в една паралелка може да бъде 26, но тя може да съществува и с по-малък брой ученици. Венцеслава Генова обясни, че в момента се осъществява децентрализиран прием по реда и условията на директорите на съответните училища за попълване на свободните места в паралелките.

Учениците от закритите паралелки са пренасочени към такива, в които има записани над 18 ученици. Венцеслава Генова коментира, че в професионалните гимназии има и слети паралелки, както е било и през предходни години – две специалности в една паралелка.

източник: varnautre.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *