Партньор на Проватон
 Любовта може да бъде спасена!

Любовта може да бъде спасена!

Сподели в

Да, в началото всичко е цветя и рози. Любов, влюбени погледи, ухажване и мечти за бъдещето. С годините обаче сякаш романтиката се е изчерпала. Няма я. Любовта бавно започва да избледнява. И така година, след година, настъпва… Време за раздяла? Не, не. Ако любовта е била ЛЮБОВ, тогава възможността да я върнете е 100%-това. Е, разбира се, трябва да се положат малко усилия.
Веста Буркот, преподавател в руска школа за щастлив живот, предлага някои съвети за възкресяване на любовта. Споделям ги с вас:

Влюби се в себе си!
Припомни си как се вълнуваше за първата ви среща. Помниш ли как беше облечена? А сега как е външния ти вид? Още ли си онова красиво момиче, което положи усилия да бъде харесана? Ако не – знаете какво да правите!

Image result for woman cosmetic cartoon

Сменете дънките с женствена рокля, носете по-често токчета, поддържайте кожата и косата си. Идеята е да го накарата отново да се влюби във вас. За целта обаче, първо вие трябва да се влюбите в себе си. В края на краищата, както жената се отнася към себе си, така и мъжът й ще го прави.
Домакинството не е причина да ходите в стари дрехи – виснал анцунг и раздърпана фланелка.

Грижете се за себе си!
Всеки човек трябва да има нещо любимо, някакво хоби. Нещо, което вдъхновява и облагородява. Нещо, в което може да се потопите и да забравите за времето и проблемите.
– четене на книги, изложба, музеи.

Related imageЕнтусиазираните хора са интересни за другите. Нека той да ви гледа и да ви се възхищава. Така вие сами ще започнете да се оценявате повече. Създайте по-добра своя версия.

Не се оплаквайтe!
Никой на никого не е длъжен за нищо! Ако не ви харесва нещо, споделете му, но не с оплакване, а като на приятел. Говорете с любов, без скандали и спорове.
Концентрирайте се върху положителното!

Image result for woman smile cartoonВ началото на връзката ние забелязваме само хубавите черти. Дори и да забележим нещо “нередно”, го игнорираме. След времето обаче, това игнорираното започва да ни се набива в полизрението и сякаш се превръща в лош навик да се оплакваш именно от това.
Приемете го такъв, какъвто е. Не се опитвайте да го променяте. Мислете за недостатъците като нещо дребно и незначително. Та, нали в началото беше точно такова?

Хвалете си го!
Хората бързо свикваме с доброто и го приемаме за даденост. Жените правим това с мъжете. Сякаш забравяме какво прави той за нас.
Кажете му, че му се възхищавате. Казвайте му го все по-често. Фокусирайте се над положителните му качества и ги отбелязвайте. Това ще е добре и за двамата. Той ще бъде доволен, а вие ще си припомняте защо сте се влюбили в този човек и ще се гордеете от избора си.

Image result for woman kiss cartoonОтваря ти вратата – погледни го в очите и му кажи колко е грижовен; Носи торбите с покупките – възхити се на силата му;
Когато види, че забелязвате и оценявате всичко, което той прави за вас, ще иска да прави още… и още… и още повече!

Вълшебната думичка
БЛАГОДАРЯ! Най-силният инструмент за ремонт на отношенията. Силата, която притежава думичката “благодаря” е велика. Благодари за всичко, което той прави за теб. Не ти струва нищо, а за него това е най-скъпото, което може да получи!

Не се предавайте! Във всяка любов има надежда! Всяка връзка може да бъде спасена!

 

Ка́трин Арейби

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *