Партньор на Проватон
 Изложба на Веселин Начев се открива в Градската галерия във Варна

Изложба на Веселин Начев се открива в Градската галерия във Варна

Сподели в

Живописни платна на носителя на награда “Варна” можем да разгледаме от 24 август в галерия “Борис Георгиев” На 24-ти август 2018 г. от 18:00 часа в зала 4 на Градска художествена галерия Борис Георгиев – Варна ще се открие самостоятелна изложба на Веселин Начев. Ще бъдат представени творби от колекцията на Иван Ненков, както и две нови платна на художника. Изложбата може да бъде разгледана до 24 октомври 2018 г.

Веселин Начев е роден през 1958 г. в Бургас.

Завършва Художествена академия в София през 1985г., специалност живопис, в класа на проф. Иван Кирков. Сред наградите на които е носител са – награда за живопис на Министерство на културата – ОХИ, Ястребино, специална селекция на Биенале на миниатюрата – Торонто, Канада, награда Варна за принос в изобразителното изкуство през 1996 година, награда от музей Георги Велчев, Варна, номинация за наградите за съвременно българско изкуство М-тел, награда на галерия Буларт, номинация за награда Владимир Димитров-Майстора.

През 2014 година художника е класиран на конкурса за ателиета Сите-де-з-ар, Париж през 2015г. През 2016 печели националната награда Алианц, България

Начев живее и работи във Варна.

източник: novavarna.net

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *