Партньор на Проватон
 До дни във Варна започва първото за страната масово ветроходно плаване по пълнолуние

До дни във Варна започва първото за страната масово ветроходно плаване по пълнолуние

Сподели в

„Ветроходна академия Кор Кароли“ организира първото за България ветроходно плаване по пълнолуние. То ще се проведе на 25 август 2018г. (събота) от 22:00 часа до 01:00 ч., научи Moreto.net.

Ветроходното плаване в навечерието на пълнолуние е любителско, като целта е да представи красотата на плаването под ветрила по лунната морска пътека, както и да обедини ветроходните яхти в обща флотилия за плаване по пълнолуние. Ветроходната флотилия ще плава от фара на Пристанище Варна до трета буна и възможно най-близо до брега с вдигнати ветрила, за да могат всички от плажа, крайбрежната алея и Морската градина да я наблюдават и да й се наслаждават.

Плаването по пълнолуние е подарък за всички участници преминали обучение по ветроходство в курсовете на „Ветроходна академия Кор Кароли“. Плаването ще се извърши на ветроходните яхти КОЙОТ, „АНА БЕЛЛА и др.

Това плаване се организира в памет на кап. Георги Георгиев, споделят инициаторите, и припомнят мъдрите му послания:

„Да приеме българинът морето в своя бит и да го използва за културен отдих, да разшири още повече областта на неговото приложение.“ (бел. кап. Георги Георгиев е първият българин, обиколил света с яхтата „Кор Кароли“ и успешно завършил „олимпийската“ регата за самотници ОСТАР’76).

източник: moreto.net

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *