Партньор на Проватон
 Детският комплекс очаква желаещи за школи по кино и огнеборство

Детският комплекс очаква желаещи за школи по кино и огнеборство

Сподели в

Срокът за записване изтича в края на август

Десетина дни имат на разположение родителите, които искат да запишат децата си в школите на Центъра за подкрепа за личностно развитие във Варна (Общински детски комплекс), а все още не са го сторили. Крайният срок за подаване на заявления е 31 август 2018 г., като това може да стане чрез електронната система. Всяко дете има право да посещава две школи. За децата, които са чужди граждани има възможност родителите да изтеглят формуляра за записване от електронната система и да го подадат в сградата на центъра на ул. „Петко Каравелов” №3А.

В страниците на школите е посочена възрастта и условията за прием на деца за предстоящата учебната година. Обявите за кастинги и прослушвания на школите по изкуства  ще бъдат публикувани през септември в началната страница odk-varna.com. След 20 септември в страниците на школите ще бъдат публикувани списъците на приетите деца и ученици с  входящ  номер и инициали.

ОДК предлага на децата на Варна обучение през свободното време в над 30 школи, състави и формации в направленията “Наука”, “Изкуство”, “Спорт”. Тук се обучават и децата със специални образователни потребности, децата без родители и всички, които искат да осмислят своето свободно време. Някои от школите са с над 50 годишна история. В тях са открили таланта си много български актьори, художници, музиканти, хора на науката, световно известни спортисти.

Новите школи „Огнеборец“ и кино школа „Братя Люмиер“ очакват  своите  нови приятели и бъдещи възпитаници. Повече информация за дейноста  на формациите може да се намери в сайта на комплекса.

източник: varnautre.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *