Партньор на Проватон
 4 УПРАЖНЕНИЯ ЗА СИЛА, КОИТО ДАВАТ РЕЗУЛТАТИ

4 УПРАЖНЕНИЯ ЗА СИЛА, КОИТО ДАВАТ РЕЗУЛТАТИ

Сподели в
Когато става въпрос за качване на сила има две правила: вдигайте тежко и използвайте многоставни упражнения с отлична техника. Има много упражнения, които да ви направят големи и силни, но ако сте ограничени от към време и оборудване, има 4 значими упражнения, които ще направят цялото ви тяло по-силно.

Тъй като цялото тяло е изградено от мускули, които бутат и дърпат, трябва да натоварите всичките, за да увеличите максимално силата си. За да направите това ефективно, изберете упражнението за избутване, което е смятано за цар на всички натоварвания: клекът. Добавете и комбинирано упражнение, като мъртва тяга и по този начин ще натоварите горната и долната част на тялото си. За да акцентирате на горната част включете лежанка и гребане с лост.

Стремете се да направите 5-8 повторения в 3-5 серии на упражнение. Когато тренирате за сила е необходимо да почивате малко повече. Направете почивката си 2-3 минути между сериите и увеличете тежестта, ако усетите че с лекота стигате до 8 повторения при всяка серия.

Ако силата е целта на тренировките ви, правете 4-те упражнения два пъти в седмицата, като си оставяте няколко дни почивка. Пробвайте следната програма в понеделник и четвъртък в продължение на 4 седмици и ще забележите значително покачване на силата. Опитвайте се да увеличавате тежестта с 2 килограма на седмица при упражненията за горната чат на тялото и 4 килограма при упражненията за долната част.

 Упражнение Серии Повторения
Squat 5 6
Deadlift 4 6
Barbell Row 5 6
Bench Press 5 6
Triceps Pressdown 3 8
Barbell Curl 3 8
Calf Raise 3 8

източник: mma.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *