Партньор на Проватон
 20 цитата от “Яж, Моли се и Обичай!” романа – библия за някои жени

20 цитата от “Яж, Моли се и Обичай!” романа – библия за някои жени

Сподели в

Романа на  Елизабет Гилбърт е настолната съвременна библия за някои жени от всички краища на света. Ето 20 цитата от “Яж, Моли се и Обичай!”:
1. Хубаво е да имаш разбито сърце. Това означава, че си се опитал.
2.Трябва да се научиш да избираш мислите си така, както избираш дрехите в гардероба си. Това е сила, която можеш да овладееш. Ако толкова искаш да контролираш всичко, започни с ума си. Това е единственото, над което трябва да упражняваш контрол.
3. Да изгубиш баланса си заради любов, често е част от балансирания начин на живот.
4. Емоциите ти са подчинени на мислите ти, а ти си подчинен на емоциите си.
5. В желанието си да бъдем обичани, ние създаваме определени характеристики на партньора си. Такива, каквито имаме нужда да бъдат, а след това сме разочаровани, когато той откаже да играе ролята, която сме му отредили.
6. Избирам щастието пред страданието. Създавам пространство за непознатото бъдеще, което ще бъде изпълнено с предстоящи изненади.
7. В един момент, трябва да се освободиш от всичко, което те мъчи, да седнеш спокойно и да дадеш възможност на радостта да дойде при теб.
8. Ние не осъзнаваме, но някъде вътре в нас се крие нашата същност, която е във вечен мир.
9. Разрухата е подарък. Тя е пътят към трансформацията.
10. Хората мислят, че сродната ти душа е твоята перфектна половинка. Това е, което всички искат. Но истината е, че сродната ти душа е твоето огледало. Човекът, който ти показва истинската ти същност и всичко в нея, което те дърпа назад. Човекът, който те кара да обърнеш внимание на себе си, за да може да промениш живота си.
11. Няма беда на този свят, която да не може да бъде поправена с гореща вана, чаша уиски и хубава книга.
12. Да се научиш да контролираш речта си, е начин да спреш енергията си да изтича безцелно през устата ти, изтощавайки те и пълнейки света с думи, думи, думи, вместо с мир и любов.
13. Само младите и глупавите са уверени относно секса и романтиката.
14. Колкото по-удовлетворяващо можеш да правиш нeщо, толкова по-успял си в живота.
15. Нека съзнанието ти бъде твоят водач.
16. Взимаш някое грандиозно решение за това какво искаш от живота и кой искаш да бъдеш и обстоятелствата веднага ти показват колко малко познаваш самия себе си.
17. По-силна съм от депресията, по-смела от самотата и нищо не би ме сломило.
18. Денят е към своя край. Време е нещо, което е БИЛО красиво да се превърне в нещо, което Е красиво.
19. Лесно е да се молиш, когато си отчаян. Но да продължиш да се молиш, когато кризата ти отмине, това е процес, който помага на душата да се задържи за постигнатото.
20. Скъпа, балансът означава да не допускаш някого да те обича по-малко от колкото ти самата се обичаш.
Не забравяй – Яж, Моли се и Обичай!

„Яж, моли се и обичай“ е роман, показващ ни, че винаги има и по-добър път, макар и отклоняващ се от нашите представи. Елизабет Гилбърт разказва историята си долста умело и увлекателно. Често се случва читателя да загуби представа за времето и да се пренесе в ежедневието на героинята.

Елизабет (накратко Лиза) търси отговорите на живота в различните краища на света. Поради стеклите се в живота й обстоятелства, тя получава възможността да сбъдне мечтата си – да посети Италия, Индия и Индонезия. Времето, което отделя за тези места, е година; година в която опознава света, опознава хората и себе си.
В Италия тя се научава да цени всяка хапка, да изпитва наслада от всеки аромат.
“За да ни е мирна душицата, трябва да си хапваме вкусни неща, а то в Италия… дал Бог такива. С апетита към храната идвал и апетитът към живота. А какво правим с килограмите, ли? Е, с килограмите…като ни отеснеят дънките, просто си купуваме следващият номер То не може хем душата в рая, хем дупето в най-малкия номер дънки, нали!”

В Индия – опознаването на Бог и начините за общуване с Него.
“То по-подходящо място за това май няма. Но да ставаш всяка сутрин в 5часа за медитация…в началото и на мен ми се стори налудничаво! Номерът е да успееш да укротиш мислите си, макар и в 5 сутринта. Изпразваш главата си от всички тях, освобождаваш място и цялата Вселена нахълтва вътре с пълна сила. Хармонията започва несигурно да се прокрадва в теб.”

Julia Roberts as “Elizabeth Gilbert” and Hadi Subiyanto as “Ketut Liyer” in Columbia Pictures’ EAT, PRAY, LOVE.

В Индонезия – какво е истинска, безпределна любов и безкомпромисно приятелство.
“Що се отнася до мъжете, в живота си съм вземала не малко прибързани решения. Винаги съм се влюбвала  през глава без да преценявам риска. Имам такава особеност: виждам в хората само доброто, но и предполагам, че всеки притежава нужните емоционални качества, за да постигне съвършенството. Колко пъти се влюбвах в това «съвършенство», а не в самия мъж, а после дълго се залавях за отношенията (понякога даже твърде дълго), все чаках, кога моя възлюбен ще осъществи своя потенциал. В любовта аз неведнъж ставах жертва на собствения си оптимизъм.”

Ако се питате как да намерите пътя, как да откриете красивия свой свят, как да постигнете хармонията в себе си или просто искате да надникнете в обществата на различни култури, тази книга е за вас.

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *