Партньор на Проватон
 Щастието е заразно, предава се с тези думи

Щастието е заразно, предава се с тези думи

Сподели в

Те усмихват, дават сили, увереност, спасяват и най-потъналата гемия на настроението. И са специални – отварят врати и прозорци, издигат във въздуха и го изпълват с щастие. Не само за този, който ги чува, но и за този, който ги изрича. Често обаче добрата дума е сдъвкана между подробостите на ежедневието, потулена и премълчана. Не я преглъщайте, всички ще се почувстват по-добре, ако я изречете.

“Радвам се да те видя”

Не е като да кажеш обикновено “здравей”. Иска се старание, интонация, евентуално усмивка и не малко количество искреност.Но пък колко е хубаво, когато другият отговори със същото. И ведро, и позитивно.

“Послушах съвета ти”

Това означава, че не само сте слушали.  Чули сте човека отсреща, когато е проявил загриженост към проблема ви. Няма с какво да го направите по-щастлив от признанието, че вниманието и усилието му не са били напразни.

“Постигна толкова много”

Адът няма да замръзне, ако за момент излезете от черупката на своята самодостатъчност и самовавжност и поздравите приятел за голямото му постижение. Вербалният жест, който се налага да направите, е нищо в сравнение с ефекта, който ще постигнете. Опитайте, споделеното щастие не боли.

“Какво мислиш…”

За времето, за пътищата, за международното положение. Или за решението ви да се откажете от автомобила в полза на градския транспорт. Кой каквото ще да казва, хроата обичат да си дават мнението. Но чувството е далеч по-приятно, когато мнението е поискано.

“Разкажи ми повече”

Безспорно, по-лесно е да не проявите интерес към нещо, отколото да се заинтригувате. Но пък успеете ли, може само да зарадвате човека срещу себе си. Да го заразите с вълнението и да споделите момента на истинско, чисто и съпреживяно щастие.

“Благодаря”

Много хора се заблуждават, че между приятели и близки може без формалности. Но думата “благодаря” не е от тази категория. Доверете й се и не пропускайте да я изпозлвате, защото тя никога не се подразбира от контекства, никога не е излишна, нито може да е повече. Както и радостта на другия, че има за какво. Не вярвайте, когато се опитва да ви убеди в противното.

“Пак заповядай”

Ако някога ви се е случвало да давате пари назаем, знаете колко тънък е ледът под подобно обещание. Но пък е незаменимо да има на кого да се опреш, стане ли напечено. Не само на думи, но без тях няма как да знаеш.

 

източник: mila.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *