Партньор на Проватон
 Странности, които причинява любовта

Странности, които причинява любовта

Сподели в

Наситените страстни усещания, носени на талази от любовта, така размътват мозъка и тялото ни, че в един момент е възможно изобщо да не се познаем в огледалото. Вижте какви странности ни причинява това божествено чувство.

Прави ни по-глупави

Тотално изпушилите от любов персони са с доста занижено ниво на концентрация и не могат да мислят почти за нищо друго освен за любимия.

Надрусва ни

Учените разполагат със снимки от ядрено-магнитен резонанс, за да го докажат. Когато се влюбваме, същата зона в мозъка, която се свързва с пристрастеност към кокаина, става активна и ни сдобива с онова усещане за еуфория.

Действа като болкоуспокояващо

Забравете за аналгина, трябва ви романтика. Някои от областите в мозъка, активиращи се при наситена любов, са същите, на които медикаментите влияят за намаляване на болката. Така че по-добре хванете за ръка този, когото обичате, вместо да пиете илачи.

Забавя крачката

Това се отнася за господата. Мъжете напасват скоростта на походката си към тази на жената, в която са влюбени. Това обаче важи само при романтичните двойки. Момчетата нямат склонност да забавят крачка, ако са в компанията на девойка, с която не са интимни, научаваме от списание „За жената“.

Променя сърдечния ритъм

Когато сме влюбени, сърцето ни напасва ритъма си с този на другия, за да може да бият в синхрон. Не е ли романтично?

 

източник: bolime.net

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *