Партньор на Проватон
 Петима отличници от Варна с национални дипломи от МОН

Петима отличници от Варна с национални дипломи от МОН

Сподели в

Петима зрелостници от Варна са носители на почетното отличие „Национална диплома“ на Министерството на образованието и науката.

Това каза за Радио „Фокус“ – Варна Венцеслава Генова, началник на Регионалното управление на образованието (РУО) във Варна. Тя отбеляза, че в управлението вече е пристигнала заповедта на министъра на образованието и науката за определяне носителите на почетното отличие „Национална диплома“ за випуск 2017/2018 година. „Това са ученици, които завършват с отличен успех по всички учебни предмети, вписани в дипломата за средно образование. Освен че са отличници по успех, имат и изявени способности в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта.

„Тази година Варна има петима носители на почетното отличие „Национална диплома“ на Министерството на образованието и науката“, каза още Венцеслава Генова. Тя допълни, че един от носителите е възпитаник на Математическата гимназия, а останалите четирима са ученици, завършили Първа езикова гимназия. „В страната има 28 Регионални управления, но само 16 от тях имат носители на това почетно отличие. Общо носителите в страната са 40 зрелостници. Това е атестат за качеството на образованието във Варна, гордост и радост за всички нас като варненци“, заяви Венцеслава Генова. Високото отличие ще бъде връчено на петимата зрелостници на специална церемония на 21 август.

Всяка година Министерството на образованието и науката ежегодно присъжда почетно отличие „Национална диплома“. Национална диплома се издава на ученици в годината на завършване на средното образование за постигнат общ отличен успех 6.00 и едно или повече отличия, получени от учениците в 11. или в 12. клас от класиране на първо, второ или трето място на национални или международни олимпиади, състезания и конкурси в областта на науката, технологиите, изкуствата или спорта. Отличието има само морална стойност и е признание за високи постижения на ученици от българските училища.

източник: novavarna.net

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *