Партньор на Проватон
 ГЛАД ЗА МОРЯЦИ В ЕС, ЗАПЛАТИТЕ – ДО 10 000 ЕВРО НА МЕСЕЦ

ГЛАД ЗА МОРЯЦИ В ЕС, ЗАПЛАТИТЕ – ДО 10 000 ЕВРО НА МЕСЕЦ

Сподели в

Близо 70 000 свободни работни места има в страните от Европейския съюз за специалисти, свързани с корабоплаването. Заплащането в сектора е много привлекателно – от 3000 до 10 000 евро на месец.Истински шанс за учениците, които искат да станат моряци и да получат реализация на този необятен трудов пазар, дава Бургаската Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов „Свети Никола“, която обяви прием за четвърто класиране за незапълнените места по двете специалности – „Корабоводене“ и „Корабни машини и механизми“, предава Флагман.

В гимназията вече сформираха паралелката по специалността „Корабоводене“, която е със срок на обучение – пет години. Завършилите тази специалност могат да свободно да манипулират с всякакъв вид устройства и механизми за управление на кораба, свободно да боравят с палубните товарни маневрени механизми и устройства, да си служат с всички навигационни прибори, инструменти и системи, да изпълняват палубни, маневрени, товарни и ремонтни операции по кораба. Те могат да работят във всички корабоплавателни фирми като корабен рулеви, моряк или боцман. След 36 месеца плавателен стаж като корабен рулеви могат да се явят на изпит за придобиване на правоспособност „вахтен помощник капитан“.

Специалността „Корабни машини и механизми“ дава възможност на завършилите да работят във всички корабоплавателни фирми като уайпер, ойлер, фитер, корабен моторист, корабен механик. Те могат да заемат и длъжност „механик“ след 36-месечен плавателен стаж като моторист и след успешно положен изпит пред ИА „МА“ за вахтен механик. На кораби с намалена мощност на пропулсивния комплекс те могат да бъдат и главни механици за мощности по Наредба № 6 за КМЛ.

От учебната 2018/2019 година ще бъде осигурен специализиран транспорт на фирма „Бургасбус“ ЕООД за улеснение на всички родители, ученици, преподавателите и служители, които живеят в Бургас.

източник: аgrozona.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *