Партньор на Проватон
 Варна вече има паметник на подводничарите

Варна вече има паметник на подводничарите

Сподели в

Паметник на българските подводничари бе официално открит в Пункта за базиране във Варна в присъствието на адмирали, офицери, старшини и матроси. Монументът беше изграден по идея на Съюза на подводничарите с безрезервната подкрепа на командването на Военноморските сили.

Image result for Варна вече има паметник на подводничарите

Новоткритият паметник беше осветен с църковен ритуал, а думи на признателност и благодарност отправиха председателят на Управителния съвет на Съюза на подводничарите капитан І ранг от резерва Станко Станков и командирът на флота контраадмирал Митко Петев.

Със заповед на министъра на отбраната с награден знак  „За достойнство и чест” – първа степен, беше награден капитан ІІ ранг Димитър Върбанов, член на Управителния съвет на Съюза на подводничарите в България.

Венци и цветя в знак на почит и преклонение пред паметта на българските подводничари, които не са вече сред нас, бяха поднесени от членовете на Съюза на подводничарите, от командира на Военноморските сили, от общинската администрация на Варна, от Съюза на ветераните от войните и Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, от много гости на церемонията.

източник: varnautre.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *