Партньор на Проватон
 Докторе в депресия съм, какво да приемам? – Приеми себе си!

Докторе в депресия съм, какво да приемам? – Приеми себе си!

Сподели в

Със сигурност сте срещали хора, които са вечно критични към себе си. Никога, нищо не правят достатъчно, не са достатчно добри, достатъчно добре изглеждащи. Такива хора имат нон стоп желание за промяна в себе си, в непрекъснато себеотрицание са, не са способни да изградят здрави отношения и всичко това, защото не приемат себе си.
Причините човек да не се приема, може да бъдат много и различни. Но всичките са преодолими. Преодолееш ли ги, живота става по-хубав!
Стъпка 1
Трябва да разберете, че вие не трябва да бъдете това, което родителите ви очакват. Да, действително това са най-близките ни хора, но вие сте голям човек, който може да взима решения сам за себе си и не бива да се тревожите, какво биха си казали или, че ще ги разочаровате. Затова осъзнайте, че не сте очакванията на родителите си.
Не сте и очакванията на околоните. Престанете да гледате през очите на другите. Научете се да устоявате на осъдителните погледи и ще отворите вратата на щастието.
Стъпка 2
Вие имате право да бъдете несъвършение. Няма перфектни хора. И вие също не е нужно да бъдете перфектни. Познавате ли някой който е живял перфектно и правилно живота си? Не се лишавайте от възможността да напишете вашата лична история на живота, с всичките му несъвършенства!
Стъпка 3
Приемете емоциите си. Да изпитваш негативни емоции не е грях, не те прави лош, човек.
Стъпка 4
Не е задължително винаги да си насреща. Много хора се страхуват, че може да са причина за конфликт или пък отново разочарование на друг човек, отказвайки да бъдат “удобни”. Научи се да казваш “Не”, никой няма право да се сърди за това. Ако някой се обиди, това е негов избор, а вината не твоя!
Стъпка 5
В този свят всеки елемент поддържа баланса на една огромна система. Във всяка клетка на тялото, във всеки орган има смисъл. Ти също имаш смисъл. Ти си част от тази огромна система. Осъзнай ценността си. Щом си тук, на тази Земя, значи имаш смисъл! Светът се нуждае от теб!

 

Всеки върви по свой собствен път в живота. Често се опитваме да се приспособим към всеобщите стандарти. Било то за работа, отношения, външен вид. Вървейки по тези стандарти, повтаряме нечий друг начин на живот, а така рискуваме да изпуснем собственото си щастие.
Всичко, което се случва с теб в живота е правилно! Ти си си ти, единствен и неповторим!

 

Ка́трин Арейби

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *