Партньор на Проватон
 Не мога без него! – “Стига бе!”

Не мога без него! – “Стига бе!”

Сподели в

Така би възкликнала най-добрата ви приятелка и всяко друго разумно същество от близкото ви обкръжение. И с право. Земята няма да спре да се върти от факта, че той вече не е вашето момче, и животът съвсем няма да се трогне от решението му да изнесе самобръсначката и четката за съби от общата ви баня.

Животът продължава, но само на вас не ви се вярва. Защото боли, защото е обидно, защото тихо и смразяващо самотно. Защото си е чист обир. На време, чувстева, планове и хиляди компромиси, които сте направили във времето, за да сте заедно. Отишли са на вятъра и няма мъдра сила на света, която да ви убеди в противното. Не може д аживеете без него. Дали?!

Той не ви допълва

Щом природата го е дарила с крака, с които може да си тръгне, значи няма как да му е треденео да допълва. Нито вас, нито когото и да било преди или след вас. Смисълът на връзката между двама души е да гради общото, в което две плюс две е равно на пет, а не да запълва празноти в индивидуалното. То е изцяло ваша собственост и отговорност, мъж за рази работа не трябва.

Имате собствен живот

Не бъдете черногледи, наистина имате и винаги сте имали такъв. Приятели, съученици, състуденти, колеги, работа, родители. Те са само ваши и не сте ги споделяли с него дори докато сте живели заедно. Даже и да сте, не са си тръгнали и определно са на ваша страна.

Живели сте без него и преди него

Да, той е бил любова на живота ви, радостта в очите ви, въздухът в белите ви дробове и пътеводната ви светлина в тъмното. Е, как ли сте се справяли в мрака, преди да го намерите! Никой не ви е светил с фенерче, за да не изгубите пътеката си, нито ви е давал тон за дишане. Я си припомнете как се прави…

Щом той може без вас, значи и вие можете без него

Реваншизъм?! Наречете го както ви харесва, назовете го с истинското му име, изкрещете го, напишете го с неговия крем за бръснене върху огледалото в банята. Едва ли ще се върне да си го потърси, приемете го. Щом той може да си тръгне, да обърне страницата, да започне отначало, можете и вие. Само трябва да поискате.

Поискайте го

Не напук на това, което е било, а заради това, което тепърва предстои. Никой не може да ви гарантира колко хубаво ще бъде, нито кога ще се възпламени. Но е добре да почистите камината от пепелта. И да заредите нова партида с дърва. На огъня не му е нужно много.

източник: mila.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *