Партньор на Проватон
 Варна ще бъде домакин на Държавното първенство по скокове във вода

Варна ще бъде домакин на Държавното първенство по скокове във вода

Сподели в

Държавно първенство по скокове във вода започва в края на тази седмица във Варна. От 17 до 19 август за първи път в историята на този спорт Варна ще бъде домакин на Държавното първенство по скокове във вода. Състезанието ще се проведе в плувен комплекс “Приморски”, който предлага всички удобства за този спорт на открито.

Очаква се в надпреварата да се включат около 70 участници във всички възрастови групи. Варна ще бъде представена от 10 участници във възрастови групи „жени“, „момичета и момчета“ възрастови групи А, В, С и D съгласно системата на Международната федерация по плувни спортове.

„През последните години популярността на този спорт намаля, заради изчезването на съоръжения за тренировки, но ние се опитваме да задържим и възродим интереса на децата. Изказвам изключителна благодарност за помощта на родителите!“, каза Катя Демирова – дългогодишен състезател по скокове във вода и треньор в Спортен клуб по плувни спортове “Албатрос 2001” – Варна.

Преди няколко години Катя Демирова възстанови този спорт във Варна след 30 годишно прекъсване.

Като домакин, клубът кани всички почитатели да се насладят на този красив и зрелищен спорт и да подкрепят варненските спортисти и многократните медалисти от СКПС “Албатрос 2001” .

източник: moreto.net

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *