Партньор на Проватон
 Не е трудно да съхраниш връзката си

Не е трудно да съхраниш връзката си

Сподели в

Много често в стремежа си да запазим връзката си и да предотвратим нежелани ситуации, постигаме тъкмо обратното. Често правим неосъзнати грешки в общуването с партньора си. Или пък ги осъзнаваме, но е трудно да се откажем от тях. Да не говорим пък за караниците, виковете и обидите… Разрушително!

Е, ако искате да съхраните отношенията си, трябва да положите малко труд и да спрете да правите нещата, които имат силата да предизвикат такъв обрат, че накрая да се озовете сами и наранени. Пък и в крайна сметка не е толкова трудно да спрете да правите следните неща:

 

Първото и може би най-важно нещо е никога, ама никога не използвайте слабостите на партньора си при караница. Имате ли силата да го нараните, не я използвайте! Вие знаете кои са слабите им места, познавате тайните им. Единственото, което ще постигнете е загубата на доверие от партньора ви към вас. Което пък на свой ред ще причини такива щети в отношенията ви, които няма да можете да поправите.
Друга грешка, която правим по време на караница е да изкарваме стари “кирливи ризи”. Когато се карате за нещо, карайте се единствено и само за него! Не връщайте лентата назад, кой какво е казал и направил преди три месеца, две години и т.н. Рискувате много!
След като сте избрали да бъдете с някого, трябва да му вярвате. Несигурността поражда несигурност! Не пренасяйте злощастния си опит от минали връзки, в настоящата си. Ако имате съмнения към партньора си, помислете кое ги предизвиква. Вероятно ще се окаже, че няма причина за притеснения.
Спрете да си “врете носа” във вещите на партньора си. Не ровете в телефона, не следете какви снимки харесва в Instagram, не ровете в дамската чанта и като цяло не влизайте там където не сте канени, т.е. в личното пространство на любимия си човек.
И стига вече с този “емоционален тероризъм“. Заплахите за раздяла, самоубийство, да разкажете на всички колко е лош и каквото и да било друго – Не! Не го правете. И ако случайно, някой го прилага на вас, не го толерирайте. Не се бавете, а си тръгнете.

Image result for classy couple
Когато двама души са във връзка, те се превръщат в едно цяло. Едно цяло, което е съставено от две отделни части, с два отделни живота. Не се вкопчвайте в партньора си. Не е нужно животът и щастието ви да зависят от него. Освен, че ще дойде момент, в който ще се почувства абсолютно задушен от вас, ами и най-важното – това е най-лошото нещо, което може да си причините сам на себе си – да живеете нечий друг живот. Повярвайте, завършва катастрофално!
Макар, че е важно да имате общи интереси и страсти, не е нужно да правите всичко заедно. Бъдете си отделен човек, с отделен живот. Все пак в този човек се е влюбил партньорът ви, нали?
И за финал нещо, което може да сметнем направо за комично. Кому е нужно да чете в социалните мрежи за драмите ви? Ами то и на вас не ви е нужно! Ако има нещо, което ви тежи, кажете го на човека, на който сте ядосани.
Разпространявайки леки намеци на недоволство в интернет, със сигурност ще зарадвате недоброжелатели или ще разсмеете някой друг. Е, смешно си е… ама до едно време, после става досадно.
Както и да е, ако го правите, просто спрете!
Насочете енергията си в това да показвате любовта си на любимия!

(На него, не в интернет! 😀 )

 

Ка́трин Арейби

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *