Партньор на Проватон
 Топ 3 упражнения за корем (Видео)

Топ 3 упражнения за корем (Видео)

Сподели в

Лятото, напомнящо късна есен, най-накрая напусна нашите ширини и градусите вече са над 30. Морето не е мираж и ни приканва да го посетим и да се похвалим с новия си  бански. Но за да го носим с удоволствие и гордост, трябва да се погрижим и за фигурата си. Затова и в следващите редове ще ви представим най-ефикасните упражнения за коремната мускулатура:

Коремни преси тип колело

Легнете на земята по гръб. Вдигнете краката и започнете да ги сгъвате и разгъвате във въздуха, без да докосвате земята, така сякаш карате колело.

Междувременно сгъвайте и огъвайте тялото в областта на корема така, че срещуположният лак да докосне повдигнатото коляно. След това направете същото и с другия лакът. Това е едно повторение.

Направете три серии по 8-10 повторения.

Крънч преси върху топка

Застанете върху медицинска топка или топка за пилатес. Сложете ръцете си зад гърба и започнете да изнасяте гръдния си кош нагоре и по посока към таза. Амплитудата на повдигане трябва да е къса и да достига до това положение, в което усещате контракция на мускула. Когато я усетите, задръжте в тази поза и издишайте поетия въздух.
Направете три серии по 8-10 повторения.

Повдигане от вис
Повдигане на краката от вис е едно от най-добрите упражнения за долната част на коремните мускули.
Изпълнението му е лесно като техника, но сложно като натоварване. Хванете се за лоста на такава височина, че да не опирате краката си в лоста.
Вдигнете краката нагоре колкото можете и задръжте в горно положение 1-2 секунди След това се върнете в изходна позиция, като пускате плавно надолу краката. Това е едно повторение.
Направете три серии по 8-10 повторения.

източник: woman.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *