Партньор на Проватон
 Пилатес на повърхността на водата

Пилатес на повърхността на водата

Сподели в

В последните години спортните дисциплини като уиндсърфинг, кайтсърфинг или просто каране на сърф добиват все по-голяма популярност. Към този списък преди известно време беше добавен и още един, а именно сърфа с гребло, който има различни ползи за тялото, без да се налага да провеждаме физически упражнения с висока интензивност.

Известни личности като Кендъл Дженър или Алесандра Амброзио бяха сред първите с желание да го изпробват и постепенно спортната дисциплина придоби широка популярност, дори и по родното Черноморие. Сега наясно с предимствата на тази дейност, се ражда друг спорт, който съчетава сърфа с гребло с пилатеса.

 

Баланс във водата

Комбинацията на йога, пилатес и сърф с гребло е позната като SUP пилатес. В общи линии се изпълнява като докато балансираме на дъската с греблото, се опитваме да извършваме различни пози от йогата и пилатеса.


Целта е да се извърши правилно позицията и да се поддържа баланс. Въпреки че не изисква същата интензивност като другите спортни версии, извлечени от сърфирането, тази е също толкова ефективна. SUP пилатеса действа така, че работи цялата мускулатура, особено корема, краката, ръцете, гърба.

В допълнение запазва и основите на пилаеса и йогата, които са свързани с концентрация, релаксация и дишане. Сред основните предимства на пилатеса върху сърф са корекция на позата, увеличаването на гъвкавостта и подобряването на стабилността на тялото.

източник: lifestyle.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *