Партньор на Проватон
 Общинският съвет обяви „нулева година“ за званието „Почетен гражданин на Варна“

Общинският съвет обяви „нулева година“ за званието „Почетен гражданин на Варна“

Сподели в

Варненският общински съвет не одобри нито едно от деветте предложения за „Почетен гражданин на Варна“, предаде репортер на Moreto.net.

Мнозинството от местните депутати се обедини около мнението, че стойността на отличието постепенно девалвира. Според съветниците е крайно време да се направят корекции в настоящата наредба с правила за присъждане на наградата или да се създаде изцяло нова такава.

Янко Станев определи годината като „нулева“ за званието „Почетен гражданин на Варна“, както и за почетния знак „За заслуги към Варна. Той допълни, че се надява догодина да няма „тривиално събиране хора, издигащи кандидатури“.

Христо Атанасов посочи, че на следващ етап ще направи предложение не само за промени в начина, по който стават предложенията и по който се разглеждат, а и за възможността званието да бъде отнемано от хора, на които вече е връчено, ако покажат, че не го заслужават.

Като проява на ниско самочувствие и дълбок провенциализъм определи Божидар Чапаров това Варна да няма почетен гражданин през 2018-та година.

„Не смятам, че е редно да се прави абонамент за награди от Община Варна. Не може едни и същи хора да получават по 4-5 награди.“, коментира Марица Гърдева.

Съветниците не дадоха съгласие звание да получат медикът Проф. Димитър Камбуров, юристът Борислав Ралчев, футболистът и спортен журналист Стефан Янев, Пенко Златев-допринесъл за развитието на хандбала, писателката Елка Няголова, председателят на асоциацията „Да съхраним жената“ Йорданка Ненчева, Паню Панев- участвал в изграждането на тролейбусните маршрути, треньорът Керан Михалев и обществената деятелка Милка Кайкова.

Местният парламент не одобри награждаването със златен почетен знак „За заслуги към Варна“ на Атанас Пеев и със сребърни знаци на Франциска Йорданова, Кирил Аспарухов и Петър Пасев.

източник: moreto.net

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *