Партньор на Проватон
 Защо не стигате до оргазъм?

Защо не стигате до оргазъм?

Сподели в

Събирате се с приятелки, както винаги в неделя следобед и всяка разказва за страстните си преживявания, довели до незабравим оргазъм, а вие само се чудите защо това не се случва и на вас? Чувствате се прекрасно с половинката си, между вас няма никакви проблеми, но въпреки това нещо ви пречи да достигнете това върховно удоволствие. Не се притеснявайте, много жени имат този проблем. Знаете ли, че само 65% от дамите по света изпитват оргазъм? Защо се получава така, какво им има на другите 35%?

Отговорът може да е навсякъде – от неувереност, до гинекологичен проблем или страничен ефект на лекарство, което приемате често. Но преди всичко сте длъжни да изучите себе си и да се поинтересувате какво се случва с вас. Трябва да разгадаете тялото си и да експериментирате, за да можете да научите какво ви харесва в леглото и какво не. А също така трябва сами да достигнете до оргазъм, преди да се опитате да изпитате това върховно удоволствие с другиго.

Някои заболявания, като диабета и множествената склероза, също могат да попречат на оргазма. А антидепресантите са и антиоргазъм. Ако ги приемате, е много възможно да не усещате удоволствие от секса. В случай, че сте открили причината и тя се крие в някое лекарство, което приемате е добре да се консултирате с лекар и той да ви препоръча най-доброто за вас. Сексуалната травма също ни кара да не се чувстваме достатъчно спокойни.

При всички случаи можете да научите много за себе си чрез мастурбирането. Докосвайте се сами, не го правете само, за да достигнете до оргазъм. Така ще разберете какво искате от партньора си.

Фантазирайте и не си поставяйте граници. Това е единственият начин да научите какво наистина харесвате. Четете еротична литература, гледайте еротични филми, говорете с половинката си за това.

Никога не забравяйте, че клиторът е много важна част от преживяването и най-често ключът към оргазма е в него. Той може да бъде стимулиран по много начини, опитвайте различни движения и ще сте на крачка от върха. Разберете дали ви харесва директният досег с клитора, или индиректният.

Мисълта, че не получавате оргазъм също може да ви държи далеч от него. Всяко притеснение, свързано с половия акт има негативно влияние, затова е по-добре да се отървете от задръжките и просто да си прекарвате добре.

Ако знаете какво точно искате, но половинката ви не го прави, на всяка цена трябва да го обсъдите. Забравете за срама, хубавият секс е по-важен от него. Не се притеснявайте да насочвате другия човек, както би трябвало да прави и той с вас. Давайте воля на желанията си и няма да съжалявате.

Лубрикантът също може да се окаже добър помощник в достигането на оргазма. Колкото по-влажно е положението, толкова по-хубаво.

И най-важното: никога не мислете за оргазма по време на секс!

източник: woman.bg

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *