Партньор на Проватон
 Явор Гърдев готви премиера във варненския театър

Явор Гърдев готви премиера във варненския театър

Сподели в

Спектакълът “Драконът” по текстове на Евгений Шварц, подготвя топ режисьора Явор Гърдев с трупата на варненския драматичен театър.

Премиерата на постановката ще бъде наесен, научи “Нова Варна”. Режисьорът на “Дзифт” и хитовия моноспектак “Чамкория” не за първи път работи с варненската театрална трупа.

С неговия почерк на сцената на варненската драма са постановките „Бастард“, „Марaт/Сад“, „Крум“, „Пухеният“ и „Калигула“.

Тази година режисьорът спечели за шести пореден път театралната награда “Икар” със спектакъла “Пияните” в Малък градски театър “Зад канала”. Един от най-добрите театрални режисьори у нас е сред любимците на българската публика с десетките си хитови спектакли.

Поставял е в Турция, режисирал е театрални копродукции с Франция, Германия и Холандия. Поставя в световните театрални столици Москва и Санкт Петербург.

Според неофициална информация, в главната роля на спектакъла “Драконът”, отново ще бъде топлицето на варненския театър Стоян Радев. Сценограф на спектакъла ще бъде Свила Величкова. Представлението е част от програмата за честванията на 100 годишнината на варненската драма, която ще се чества следващата година.

Главен спонсор на наградата този месец:
dionapro-banner

 

 

 

 

източник: novavarna.net

Редакция "Силна Варна"

Подобни новини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *